הוצאת דיבה בפגישת גננות

  • הוצעת דיבה
    שולה | 10/08/2016 18:49

    שלום,
    אני גננת , ובפגישת גננות, המפקחת הכפישה אותי באופן מפתיע בנוכחות כל הגננות (כ-20 ) באומרה שאני פוגעת ברישום ילדים לגן המקביל והגן בסכנת סגירה ולכן איני ראויה להמשיך לעבוד במערכת והיא מתאמת לי פגישה עם הממונה מעלי ע"מ להדיח אותי מתפקידי. כל זאת עשתה כשהיא מסתמכת על רכילות מבלי לבדוק את אמיתות הדברים ואפילו לא פנתה אלי מראש לברר את הדברים. כמובן שלא היו דברים מעולם.
    האם זה נחשב להוצאת דיבה?
    ואם כן מה אני יכולה לעשות בנידון?
    אנא פרט לי בבקשה.

    • הוצאת דיבה בפגישת גננות
      עו"ד גיל קראוס | 11/08/2016 16:08

      צהריים טובים,

      על פניו המילים שנאמרו יכולים לשמש עילה לתביעת לשון הרע, אבל יש לבחון את הנסיבות הכלליות ואת הקשר הדברים.

      אם יתברר שאכן מדובר בדברים שאינם נכונים, שהמפקחת הכפישה אותך לחינם ושיש עד אחד לפחות שמוכן להעיד על הדברים שנאמרו, בהחלט יכול להיות שתוכלי להגיש תביעת לשון הרע.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל':03-6766602; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

      • תביעת לשון הרע
        שולה | 11/08/2016 22:40

        בס"ד
        האם הקלטה של שיחה שלי עם כמה גננות שנכחו באירוע בה הם מיצרות על הפגיעה שפגעה בי המפקחת שאכן אמרה את הדברים יכול לשמש במקום עד?

        • הקלטה של עדים
          עו"ד גיל קראוס | 14/08/2016 14:31

          בכל מקרה במסגרת בית המשפט תצטרכי לזמן את אחת הגננות כדי שיתמכו בטענות.

          כמובן שההקלטה היא ראיה טובה לכאורה, אבל עדיין תצטרכי כאמור לזמן את המוקלטת לבית המשפט.

          בכבוד רב,

          גיל קראוס, עו"ד
          מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

          שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
          טל':03-6766602; מייל: gil@eghert-kraus.co.il