לטבוע- רק לטבוע

  • שאלה בקשר ללשון הרע באתר אינטרנט
    דורון | 07/08/2016 16:49

    יש אתר אינטרנט שהשם שלי מוזכר בו לצד ביקורת חריפה והכפשת שמי. רציתי לתבוע את בעל האתר אבל אז קראתי במאמר שלפני הגשת התביעה יש צורך ליצור קשר עם בעל האתר. כתבתי לו מאיל והוא הוריד את השם שלי עכשיו לאחר שבוע ראיתי במקרה ששוב השם שלי מופיע באתר בעמוד אחר, השאלה שלי היא האם אני צריך לפנות שוב לבעל האתר או שאני יכול לטבוע אותו בלי להגיד לו כלום?

    • לטבוע- רק לטבוע  לת
      ד"ר טיכו | 07/08/2016 20:17

    • פנייה לבעל אתר אינטרנט לפני תביעה משפטית
      עו"ד גיל קראוס | 11/08/2016 16:03

      צהריים טובים,

      קודם כל יש להבין באיזה סוג של אתר מדובר ומהי האחריות של בעליו לפרסומים בו.

      בעיקרון אתה אמור לפנות אליו שוב להערכתי, אבל אם מדובר בדבר שחוזר על עצמו שוב ושוב תוכל בהחלט לשים לכך סוף באמצעות תביעה. במקרה כזה בית המשפט יבחן כאמור את מידת האחריות והשליטה של בעל האתר כאמור.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל':03-6766602; מייל: gil@eghert-kraus.co.il