הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

מינוי בן ממשיך

  • בקשה למינוי בן ממשיך
    אלון | 04/08/2016 07:46

    אבי חסוי.כשאימי נפטרה צו הירושה הכתיר את שנינו כיורשיה.יש לי עוד אחים.עבדתי כל חיי במשק של אבי.בחוק הירושה כתוב" היו  שני יורשים ,בן הזוג עדיף".מה קורה כעת לאחר שאבי חסוי.איך אוכל למנות עצמי בן ממשיך? והאם אוכל להסתמך על חוק זה בתור יורש שני ,שימשיך להפעיל את המשק, לדאוג לאבי ולקבל את הזכות של בן ממשיך? תודה

    • מינוי בן ממשיך
      עו"ד יעל פרי | 10/08/2016 16:06

      אלון שלום,
      על פי הסכם המשבצת, כאשר בן הזוג הולך לעולמו (במקרה הזה אמך ז"ל) הרי שהזכויות בנחלה עוברות לידי בן הזוג שנותר בחיים (במקרה זה אביך שיבדל לחיים ארוכים). לפיכך הרי שצו הירושה שהוצא בעניינה של אמך המנוחה אינו רלוונטי לעניין ירושת המשק.
      רק בעלי הזכויות בנחלה יכולים למנות בן ממשיך משכך ככל והוריך לא מינו אותך כבן ממשיך הרי שלא ניתן כעת לבצע את המינוי ולכן לשאלתך האם אתה יכול למנות עצמך כבן ממשיך התשובה הינה שלילית.
       ככל ואביך לא הותיר צוואה שקובעת כי אתה תהייה בעל הזכויות בנחלה לאחר פטירתו ו/או ככל והוריך לא מינו אותך בשום דרך כבן ממשיך הרי שככל הנראה לאחר פטירתו של אביך (שיבדל לחיים ארוכים) הנחלה תועבר ליורשיה על פי חוק הירושה.
      סעיף 114 לחוק הירושה הוא זה שקובע כיצד תועבר נחלה בירושה. על פי הסעיף, ככל ואין הסכמה בין היורשים הרי שבית המשפט יקבע כי היורש המתאים לקיים את המשק והוא זה שירשם כבעל הזכויות במשק ויידרש לפצות את שאר היורשים על פי חלקם בירושה.
      ככל ויש בידך מסמכים אשר יכולים להעיד על זכויות כאלו או אחרות שלך במשק מציעה שתגיע לייעוץ משפטי פרטני בו ניתן יהייה לבחון את המסמכים ולתת מענה ספציפי לפנייתך.

      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד
      מנהלת פורום אגודות שיתופיות

      מרכז עזריאלי 1(מגדל עגול), ת"א
      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il