תיקון "ואילך"

  • ביטול התמחות
    דור | 04/08/2016 06:26

    שלום, התקבלתי להתמחות ל1.9.16, לאחר ראיון שנערך עימי לפני שבועיים. נקבעו מספר ימי טרום התמחות במהלך אוגוסט, כאשר היום הראשון לטרום התמחות היה אתמול, ונקבעו עוד מס ימים מאמצע אוגוסט והילך. ברצוני להודיע על ביטול ההתמחות בשל אופי העבודה (שברובה אינה משפטית) ובשל המרחק. ברצוני לשאול, מה נוהל הביטול, בטרם התחלת מועד ההתמחות, והאם העובדה שהמאמן שלח בקשה לרישומי כמתמחה אצלו עשוייה לפגוע בחיפושיי וברישומי כמתמחה במקום אחר. בנוסף ישנו משרד עו"ד אחר שהעו"ד רוצה ועומד בתנאים להיות מאמן. כמה זמן מרגע בקשת העו"ד ללשכה, את הבקשה לאמן, היא מאושרת? האם יש סיכוי שיקבל אישור לאמן החל מ1.9.16 והאם אוכל להתחיל אצלו התמחות במועד זה?

    • תיקון "ואילך"  לת
      דור | 04/08/2016 11:34

    • תוך כמה זמן מאשרים בקשה לאמן?

      אישור לאמן מתמחים, מתקבל בערך עד 3 חודשים מיום הגשת הבקשה.

      במידה ותתחיל התמחותך אצל מאמן, טרם התקבל אישורו לאמן, הימים לא ייחשבו במסגרת התמחותך.

      אין מניעה לבטל התמחות במשרד כזו אחר אך ביטול המכניס את המאמן ללחץ זמנים בו יאלץ לחפש מתמחה אחר בתקופה שאינה סבירה עלולה להיחשב כהפרת חוזה ועילה לפיצויי הסתמכות ובמקרים מסוימים גם לעבירה משמעתית מצד המתמחה.

      לכן רצוי לנסות ולסיים את הדברים ברוח טובה להסביר את השיקולים שמונעים ממך להתמחות במשרד.

      העובדה שהמאמן שלח בקשה לרישומך כמתמחה לא צריכה לפגוע בהתמחותך אם תרצה להתמחות במקום אחר.

      בברכה,

      אורן טסלר, עו"ד
      מנהל פורום בחינות לשכה

      נייד: 052-2061262; מייל: orantesler@gmail.com

      • ביטול התמחות
        דור | 06/08/2016 13:12

        עו"ד אורן טסלר, תודה רבה על התשובה המפורטת. אבקש לשאול דבר נוסף בהקשר לביטול התמחות, במידה ואתחיל את ההתמחות במועד. להבנתי, לפי כללי הלשכה, ישנה אפשרות במהלך ההתמחות, להודיע חודש מראש על הפסקת התמחות, הן ע"י המאמן והן ע"י המתמחה, ואז אין חשש להפרת משמעת. האם הבנתי נכון?