מהי תוכנית פירעון ומה זה הפטר

  • שלום
    שלום | 14/07/2016 12:36

    הי  לכולם עושים תוכנית פירעון לפני הדיון? אז מה זה הבקשת הפטר אם   גם ככה מציעים  פירעון ואז אחרי שמסיממים את זה  מקבלים הפטר אוטומט אז  מה זה  הגשת בקשת הפטר?

    • מהי תוכנית פירעון ומה זה הפטר
      עו"ד טל פינק שליש | 18/07/2016 08:52

      בוקר טוב,

      אעשה לך סדר במונחים.....
      כיום, לדיון ההכרזה אשר נקבע כ 18 חודשים לאחר צו הכינוס, יש להגיע, בדרך כלל, עם תוכנית פירעון.

      מהותה של תוכנית הפירעון הינה תוכנית תשלומים, שבסופה יקבל החייב הפטר חלוט מחובותיו.

      כבר בעת אישור תוכנית הפירעון מקבל החייב הפטר מותנה - שמשמעותו - בתנאי שיעמוד החייב בתוכנית הפירעון, אז ההפטר שלו יהפוך לחלוט - לסופי.

      חשוב שתדע שכבר בעת אישור תוכנית הפירעון ומתן ההפטר המותנה, הרי שמדובר על הפטר לכל דבר והדרך לסיום ההליך קרובה מתמיד.

      בברכה,

      טל פינק שליש, עו"ד
      מנהלת פורום בתי משפט ופשיטות רגל

      מונטיפיורי 4, פתח תקווה
      טל': 03-9312347; מייל: talfs.law@gmail.com