הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

תוקפה של צוואה שהיורשים בה אינם קרובי משפחת המנוח

  • ירושת נחלה במושב מקירבה לא ראשונה
    חנה עזרון | 11/07/2016 11:47

    שלום רב,
    האם צוואה שבה מחולקת נחלה ושטחים חקלאיים במושב תקפה לגבי קרובי משפחה לא מדרגה ראשונה?למנוח לא היו כלל ילדים משלו וציווה ליורשים אחרים במשפחתו.
    אודה על תשובה דחופה, חנה.

    • תוקפה של צוואה שהיורשים בה אינם קרובי משפחת המנוח
      עו"ד יעל פרי | 11/07/2016 11:59

      חנה שלום,
      על פי חוק הירושה התשכ"ה- 1965, ירושה הינה העברת רכושו של הנפטר ליורש על פי דין.
      במידה והמנוח לא הותיר צוואה הרי שיורשיו יקבעו לפי חוק הירושה.
      במידה והמנוח הותיר אחריו צוואה הרי שהירושה נקראת ירושה על פי צוואה ובהתאם היורשים הם האנשים ו/או הגופים ו/או הישויות המשפטיות המופיעים בצוואה, וחלוקת העיזבון מתבצעת על פי החלוקה בצוואה.
      כל אדם יכול להורות בצוואה כי נכסיו יחולקו לכל אדם שיחפוץ. (בין אם הוא מקרבה ראשונה או בין אם הוא אינו קרוב משפחה כלל.)

      רק המוריש יכול להחליט למי יחולקו נכסיו.
      ככל והצוואה נערכה כדין הרי שהיא תקפה ויש לקיימה ולכבד את רצון המצווה.

    • בברכה,
      יעל פרי, עו"ד
      מנהלת פורום אגודות שיתופיות

      מרכז עזריאלי 1(מגדל עגול קומה 25), ת"א
      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il