המשך

  • הליכים מקדמיים
    חסוי | 03/07/2016 15:29

    נשלח שאלון בו מבוקשים מסמכים ספציפיים בהתאם לשאלות. האם זה נכון שלא ניתן לדרוש מסמכים במסגרת שאלון? יובר כי ניתן צו הליכים מקדמיים והשאלון ובקשת המסמכים נשלח במועד.

    • המשך
      חסוי | 03/07/2016 15:33

      בנוסף אם ישנם 3 נתבעים המיוצגים ע"י אותו עו"ד האם די בתצהיר של אחד מהם למענה על השאלון או שצריך ששלושתם ישיבו. תודה

      • מי עונה על השאלון
        עו"ד אלי לוטן | 04/07/2016 11:29

        ראה בתקנות - הצד השני ששלח לך שאלון - הוא זה שמבקש מי יענה. אם אין בקשה ספציפית - צריך לבדוק למי זה רלבנטי.
        אין צורך ששלושה יענו על אותה שאלה עם אותה תשובה, אם לזה התכוונת. מענה לשאלון נועד לחשוף מידע. מהרגע שנחשף, אין יותר צורך במענה.

        בברכה,

        אלי לוטן, עו"ד
        מנהל פורום עורכי דין

        ז'בוטינסקי 33, רמת גן
        טל': 03-6125353; מייל: ely@lotan-law.com

    • מסמכים בשאלון
      עו"ד אלי לוטן | 04/07/2016 11:27

      אין כלל לפיו מסמכים אינם רלבנטיים לשאלון. דווקא יש חפיפה ולכן לא עושים מזה עניין.

      בברכה,

      אלי לוטן, עו"ד
      מנהל פורום עורכי דין

      ז'בוטינסקי 33, רמת גן
      טל': 03-6125353; מייל: ely@lotan-law.com

      • תשובה לא נכונה!
        א.א.א | 21/07/2016 11:33

        אלי אני מצטער לומר זאת כך, אבל תשובתך לא נכונה.

        בתי המשפט חוזרים על הכלל לפיו אין מקום לדרישה לגילוי מסמכים במסגרת שאלון. לדוגמה: ת"א (תל-אביב-יפו) 2534-07 - אורט ישראל נ' World ORT ואח' . תק-מח 2011(1), 27142 ,עמ' 27153.
        כפי שטוענת אורט ישראל בתגובתה, הכלל הוא, כי אין מקום לדרישת גילוי מסמכים במסגרת שאלון, ולפיכך, אין הצדקה לחייב את אורט ישראל במתן מענה משלים לשאלה זו.

        • המשך
          חסוי | 06/09/2016 09:52

          עיינתי בפסה"ד של העליון, מדובר בתביעה למתן חשבונות המתנהלת בשני שלבים: בשלב הראשון על התובע להוכיח קיומה של מערכת יחסים מיוחדת בינו לבין הנתבע, המצדיקה מתן חשבונות על רקע אותם יחסים. אחרי הגשת החשבונות מתחיל השלב השני של בירור החשבונות, אם התובע אינו מודה בנכונותם.

          כיצד נתין להשליך מקרה זה על תביעה כספית, שכן מדובר בהליכים משלימים?
          אודה לעזרה