הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

מתגרשים- כיצד קובעים מי יעזוב את הבית?

  • חלוקת נחלה במקרה של גירושין
    אושרת | 30/06/2016 13:00

    אני ובעלי מתגרשים כרגע, ובעלי רשום כבן ממשיך. הבנתי שעל פי החוק הנחלה מתחלקת חצי חצי. הבעיה היא ששנינו רוצים להמשיך לגור בבית בקיבוץ ולא לעזוב. כיצד מכריעים מי גובר במקרה כזה? מי זכאי להישאר ומי יצטרך לעזוב?

    • מתגרשים- כיצד קובעים מי יעזוב את הבית?
      עו"ד יעל פרי | 30/06/2016 14:52

      אושרת שלום,

      ההחלטה כיצד תבוצע פירוק השיתוף בנכס הינה שלכם כלומר תוכלו להגיע להסכמות לגבי העניין.

      יש לשקול את מכלול השיקולים  הכלכליים לדוגמא-

      צד אשר לא ימשיך להתגורר בנחלה יחוייב לפצות את הצד העוזב בסכום השווה לשיעור חלקו.

      ככל ויש לכם ילדים קטינים עולה גם שיקול של תשלום מזונות ועוד...

      אם לאחר ששקלתם את מכלול השיקולים לא הצלחתם להגיע להסכמות הרי  שבית המשפט יקבע כיצד יבוצע פירוק השיתוף בנכס.

      בהצלחה!
      בברכה,
      יעל פרי, עו"ד
      מנהלת פורום אגודות שיתופיות

      מרכז עזריאלי 1(מגדל עגול), ת"א
      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il