גביית מס בחסר על ידי ביטוח לאומי

  • תשלום שגוי של דמי לידה
    ע | 22/06/2016 14:22

    שלום,

    קיבלתי תשלום דמי לידה מביטוח לאומי והיום, אחרי מעל חצי שנה, כשאני צריכה להגיש ד"ח לעסק של בעלי, גילינו שאנחנו בחוב של מעל 10,000 ש"ח מס. כשניסינו להבין למה- הבנו שביטוח לאומי גבה מדמי הלידה מס לפי מדרגה הרבה יותר נמוכה ממה שאמור באמת לגבות.
    מסתבר שאני לא הראשונה שעושים לה את זה, ואני גיליתי את זה רק בגלל הד"ח של בעלי. מסתבר שיש כאלה שרשות המסים שולחת להן מכתב גם אחרי שנתיים. מדובר בסכומים לא מבוטלים שמאוד קשה להחזיר בדיעבד (הרי עליהם ביססנו את חישוב המחיה בתקופת חופשת הלידה..) ורשות המסים לא מוכנה לשום הקלות.
    לביטוח לאומי יש את כל הטפסים וכל המידע לגבי מדרגת המס שהם אמורים לגבות, ולנו אין שום מושג בחישובים שהם עושים כדי לעמוד על הטעות בזמן. לדעתי המוסד לביטוח לאומי צריך לתת יד לפתרון הבעיה שהם בעצמם גרמו לה.

    תודה.

    • גביית מס בחסר על ידי ביטוח לאומי
      עו"ד עמירם טפירו | 27/06/2016 10:18

      ע' שלום,

      חישוב המס נעשה על ידי מס הכנסה בהתאם לדוח השנתי שמוגש ובהתאם לנקודות הזיכוי.

      הדוח השנתי מוגש בסוף שנת המס ועל כן אני סבור כי אין במקרה שלך - עילה המצדיקה הגשת תביעה ייצוגית בנושא.

      בברכה,

      עמירם טפירו, עו"ד
      מנהל פורום תביעות ייצוגיות

      מרכז עזריאלי 1 (בניין עגול), תל אביב
      טל': 03-5243223; מייל: amiram@gt-law.co.il

      • בהתאם...
        ע | 28/06/2016 11:15

        זו בדיוק הנקודה..
        ביטוח לאומי מקבל את כל הטפסים הרלוונטיים יחד עם התביעה לתשלום, אין סיבה שלא לגבות את המס הנכון במיידי.
        לדברי יועצי מס- הם לוקחים אחוז נמוך בכוונה לעזור ליולדת (חבל שאני לא מאמינה לזה..) ואלה שיידרשו לשלם את ההפרש חזרה הם רק אלה שאחוז המס שלהם גבוה ממה שנלקח וגם מגישים דו"ח מקוון למס הכנסה.
        אין מה לעשות- אחוז הנפגעים כנראה לא גדול במיוחד, כי יש כאן כמה תנאים שמצטרפים יחד, אבל הפגיעה יכולה להימנע.
        אם אתם רוצים את הכסף- קחו אותו בזמן. אל תעמידו אותי בפני מצב שבו אני לא ערוכה להוצאה כזאת לכשתדרשו אותה.