הוצאת דיבה

  • פגיעה במכירת דירה
    איל | 21/06/2016 12:25

    לשכנה מלמטה יש נזק מדירתי ועלי לתקן לה אותו. העניין הוא אישי בינה לביני והוא אף יפתר אצל המפקחת על המקרקעין בעוד כשבוע.

    אני מנסה למכור את דירתי בבניין. היום שמתי לב שהשכנה מלמטה, תופסת את המתעניינים לקניה ומבקשת מהם לבוא ולראות את הנזק שיש בביתה שנגרם מדירתי. היא אף מזהירה אותם לקנות את הדירה..

    המתווך איתו אני עובד היה מזועזע מאמרותיה. הרי העניין שיש לי איתה הוא אישי ויפתר מדוע עליה להרוס קניה של נכס ולפגוע גם בפרנסתו של המתווך וגם בי. האם זוהי הוצאת דיבה? והאם ניתן לתבוע?

    • הוצאת דיבה
      דורון | 21/06/2016 16:44

      אין ספק שהיא עוברת על עבירת הוצאת דיבה.יש פה גם עוד עבירה של גרימת נזק.

    • מותר לשכנה להציג את הנזק שנגרם מדירתך
      עופר בן אברהם | 21/06/2016 18:07

      משלושה טעמים:
      (א) כדי שהקונה לא יאמר בדיעבד: "לא ידעתי, לא ראיתי, תפני למי שמכר לי", שהרי אתו היא תצטרך להידבר אחרי מכירת הדירה, אם הנזק לא יתוקן במלואו עד אז, ואף אם יתוקן במלואו, אם התקלה תחזור;
      (ב) הנזק לדירת השכנה מלמד על מצב דירתך, וזה מידע חיוני לקונה;
      (ג) הנזק לדירת השכנה והמשפט המתנהל ביניכם עשוי להעיד על אופייך ועל אמינותך, וגם זה מידע חשוב לקונה.
      סיכומו של דבר: בהנחה שהשכנה רק מציגה את הנזק בפני הקונים הפוטנציאליים ומספרת להם אמת, הרי שהיא פועלת בתום לב, כדי להגן על עניין אישי כשר שלה ושל אותם קונים. על כן דבריה, אף אם יש בהם לשון הרע, מוגנים בסעיף 15(3) לחוק איסור לשון הרע.

      • תשובה קצת חד צדדית, לא?  לת
        דורון | 21/06/2016 21:47

      • כמה הערות להבנת המצב
        איל | 22/06/2016 17:13

        אם הייתה אומרת את האמת זה כלל לא היה מפריע לי.
        מדובר באישה מבוגרת ובודדה. יש לה 2 ילדים אבל הם לא בקשר איתה ולא מעונייניים לשמוע דברים אודותיה, כי התייאשו ממנה.
        רכשתי את דירתי לפני 4 שנים והחלפתי את כל הצנרת באמבטיה, היה נזק רטיבות בתקרה בדירתה מהאמבטיה, וכיוון שהכל תוקן הוחלף והתייבש אפשר כבר לתקן אותו רק שהיא לא מאפשרת לי לעשות כך. מדובר בתיקון פעוט וגם אם לא היה פעוט, יש לי ביטוח על דירתי לנזקי צנרת ורטיבויות, אבל השכנה קצת מטורללת וכל התיאומים שניסיתי לעשות מולה ( כולל פעמיים שבא איש מקצוע והיא לא פתחה לנו תדלת,) לא עלה בידי לסיים את העניין.
        אני בטח לא הייתי הולך למפקחת על שטות שכזאת ואני מכיר בכך שהחוק מחייב אותי לתקן נזקים מדירתי שפוגעים באחרים. הבעיה ש''השטות'' הקטנה הזאת מוציאה לי שם רע מאוד,
        א.העסקה של הדירה היא במעל מיליון ש''ח ותיקון של כמה מאות שקלים יכול  להבריח קונים פוטנציאליים. בגלל שהיא מכניסה אותם לדירה ישנה מלאת עובש וטחב ומספרת להם סיפורים שכל הצינורות אצלנו בבית מתחת לבלטות מפוצצים ושאנחנו חייבים לה עשרות אלפי שקלים והיא תבעה אותנו וכו' ולך תוכיח שאין לך אחות. וזה הרי אבסורד.
        ב. כמו שאמרת זה יכול להעיד על אופיי ואמינותי שהגעתי ל''משפט'' על ענייין כזה. אבל לצערי לא הגעתי מרצוני. ואני משקף את זה לקונים ומתחייב גם לסדר את העניין לפני המכירה. -המשפט הוא בשבוע הבא.
         מה שבטוח הוא שהקונים יידעו לפני רכישת הדירה שהם קונים דירה שמתחתם יש שכנה משוגעת, ומי שיצא לו להתנסות באיך שכנים משפיעים על איכות חייו, יידע ישר שממש לא כדאי לו לבוא לגור לידה :/ תודה על הטיפים