הפסקת התמחות- מהו פרק הזמן למתן הודעה מוקדמת?

  • יחס מזלזל בהתמחות
    דיאנה | 20/06/2016 23:19

    שלום רב!
    אני מתחמה כבר חודש וחצי במשרד עו"ד שמתעסק במקרקעין כאשר המאמן שלי כל יום צועק עלי, לדעתו אני אמורה לדעת את כל מה שהוא יודע עם 30 שנות נסיון, וזאת למרות שהוא אפילו יום אחד לא ישב איתי ולא הסביר לי כלום, הוא ביקש מהמתמחה לשעבר לבוא ולעזור לי, כי הוא אמר שהוא לא אוהב. להסביר.אם אני שואלת שאלות שמשהו לא ברור לי הוא מתעצבן כי כבודו לא אוהב לענות בצורה נורמלית ולהסביר, אני כבר מתביישת לגשת אליו ולשאול משהו.
    בנוסף לכך האם זה הגיוני שהוא שולח אותי מנתניה לפתח תקווה או ירושלים לרשום הערת אזהרה ? הוא אפילו לא שאל אם יש לי כסף עד שהוא יחזיר לי במשכורת לנסוע כה רחוק וכשאמרתי לו שזה נירא לי רחוק אז הוא אמר :" מה בעיה גם אם צריך לנסוע לירושלים את תסעי"
    כבר פעם אחד חזרתי עם עיניים אדומות הביתה
    האם היחס הזה נורמלי? ואם אני ירצה לעזוב למקום אחר עקב יחס מזלזל ולא מכובד ,האם עלי להישאר ולסבול אצלו עוד חודש עקב ההודעה המוקדמת? אודה מאוד על התשובה

    • הפסקת התמחות- מהו פרק הזמן למתן הודעה מוקדמת?

      דיאנה ערב טוב,
      אני מבינה ללבך וצר לי לקרוא על התנסות המרה שאת עוברת. רבים מאיתנו מגיעים למקומות עבודה (בייחוד בתקופת התמחות) עם רמת ציפיות ובתקווה כי סביבת העבודה תהא נעימה ותתרום להתפתחות המקצועית והאישית. חבל שהמאמן/המעסיק אינו משקיע מאמץ ליחסים מועילים עם מתמחה -עובד. יחד עם זאת נראה כי המאמן בונה על מוסר עבודה גבוה מצדך.
      אני מציעה לשוחח עם המתמחה לשעבר(שנשלח לעזור לך)סביר להניח, שהוא ממשיך לעבוד שם, תנסי לברר עמו איך הייתה תקופת התמחותו ומה עזר לו כיצד הוא התמודד עם סיטואציות שונות.
      במידה ותחליטי לעזוב את מקום התמחות לשאלתך לימי ההודעה המוקדמת :מתמחה הרוצה להפסיק את התמחותו נדרש לתת הודעה מוקדמת של 30 יום הן למאמן והן ללשכה.
      בכדי שימי התמחות שלך יחשבו (ציינת שאת כבר מתמחה כחודש וחצי) יש צורך להשלים ל-60 יום , כך שאם צברת חודשיים ומעלה של התמחות –הם ייחשבו מאחר ויכללו לך גם את ימי הודעה מוקדמת.

      בברכה,

      רינת אראל גילעד, עו"ד
      מנהלת פורום בחינות לשכה

      השקדים 9, קרית ביאליק
      טל':077-7002144; מייל: rinat.e.gilad@gmail.com

    • מוזר
      איתן | 29/06/2016 10:37

      היי דיאנה ,אני מסיים מחר התמחות כאשר ההתמחות העיקרית היא בדיני עבודה ..מה שאת אומרת זה מוזר כי המעסיק שלי  מסביר כשהוא יכול .מפרגן.תומך ומעודד...אם יש לך מקום יותר טוב תעזבי ..קצת יחסי אנוש....בהצלחה  לגבי הודעה מוקדמת עייני בחוק הודעה מוקדמת לפיטורים סעיף 3(א) ..מספיק יומיים..אך בדקי

      • הפסקת התמחות אצל מאמן :סעיף 15 לכללי לשכת עו"ד

        ראה סעיף 15 לכללי לשכת עורכי-הדין (רישום מתמחים ופיקוח על התמחות), תשכ"ב-1962.
        קיימת חובת הודעה הן של המתמחה והן של המאמן לפחות 30 יום מראש על הפסקת ההתמחות.
        בברכה,

        רינת אראל גילעד, עו"ד
        מנהלת פורום בחינות לשכה

        השקדים 9, קרית ביאליק
        טל':077-7002144; מייל: rinat.e.gilad@gmail.com

        • הודעה מוקדמת
          איתן | 30/06/2016 10:09

          צודקת טעיתי .. למדתי תודה.