תיקון כתב תביעה

  • הוספת צדדים נוספים לתביעה
    רן | 13/06/2016 08:13

    הגשתי תביעה כנגד חברה. בקדם משפט ביקשתי להוסיף את בעלי החברה כנתבע נוסף. בקשתי התקבלה. שאלתי היא האם יש לתקן את כל כתב התביעה (למשל, במקומות בהם רשום הנתבעת יש לשנות לנתבעים) או שמספיק להוסיף את הנתבע ולשנות את הכותרת כתב תביעה מתוקן. תודתי מראש

    • תיקון כתב תביעה
      עו"ד אלי לוטן | 13/06/2016 12:30

      נניח שלא תתקן, האם יוכלו הנתבעים החדשים לטעון למחיקה מחוסר עילה? אם כן - צריך לתקן (ולא מדובר בתיקונים הקוסמטיים שציינת, אלה אינם העיקר).

      בברכה,

      אלי לוטן, עו"ד
      מנהל פורום עורכי דין

      ז'בוטינסקי 33, רמת גן
      טל': 03-6125353; מייל: ely@lotan-law.com

      • הוספת צדדים לתביעה
        רן | 20/06/2016 21:14

        ערב טוב.
        לא בטוח שירדתי לסוף דעתך. אודה לך באם תוכל לבאר את תשובתך.
        עקרונית אני מעוניין להוסיף את בעלי החברה כנתבעים על מנת להלחיץ ולטלטל אותם משמדובר בהפרות בוטות על חוקי העבודה ומשאינני יודע את מצבה הפיננסי של החברה ויש בי החשש שירוקנו את החברה מנכסיה. מדובר בתביעה שהיא מבוססת ובעלת סכום כספי גבוה. מדובר בתביעה שהשקעתי בה זמן רב. יתרה מכך, מצאתי כי בעלי החברה היו בעבר בעלים של חברה אחרת שסיפקה שירותים דומים לחברה הנתבעת והיום רשומה היא כ"חברה מפרת חוק". (עובדה זו נתגלתה לי רק לאחר הגשת כתב התביעה).
        אודה לתשובתך החברית

        • תיקון כתב תביעה
          עו"ד אלי לוטן | 26/06/2016 20:42

          תחשוב שהיית תובע רק את הבעלים. האם כתב התביעה שלך מספיק לשם כך? בלי לבדוק אני בטוח שלא.
          כך, למשל, ברור שכתבת שהנתבעת היתה המעבידה של התובע. בעלי המניות אינם המעביד, בדיוק בגלל זה שהיה מעביד אחר.
          אז תבוא השאלה - למה אתה תובע מישהו שאינו המעביד?
          האם יש לך תשובה לזה (ולא "אני תובע סתם כדי ליצור לחץ" - זה לא נימוק תביעה).
          תחשוב, מבחינה משפטית, מה הקשר שלך עמם?
          אל תשכח, לך יש מניות (באמצעות קרן הפנסיה שלך) בחברה מסויימת. האם זה אומר שאפשר לתבוע אותך על הפרות חוקי עבודה על-ידי אוןתה חברה?
          מה העילה המשפטית שלך נגדם?
          זה צריך להכנס, במפורט, לתביעה.
          לכן - ברור שצריך לתקן, והרבה.

          בברכה,

          אלי לוטן, עו"ד
          מנהל פורום עורכי דין

          ז'בוטינסקי 33, רמת גן
          טל': 03-6125353; מייל: ely@lotan-law.com