פיצויי גירושין

  • סמכות עניינית של בית דין אזורי
    אלה | 12/06/2016 23:10

    פסקו לי כתובה ופיצויים בבית דין רבני בעקבות תביעה שהגשתי לאחר גירושין. התביעה הייתה לכתובה ופיצויים "בגין נזק נפשי וכלכלי בעטיים של הגירושין". כאמור, פסקו לי את מלוא הכתובה וגם פיצוי כפי שביקשתי. בערעור, טוען הגרוש, בין השאר, ל"חוסר סמכות עניינית של בית דין אזורי לדון בנושא פיצוי כספי" וטוען שככל שאני דורשת סכומים מעבר לרשום בכתובה אז היה עליי להגיש תביעה נזיקית לבית משפט (שגם שם התנהל תיק של פירוק שיתוף בנכסים). הוא טוען ש"נושא פיצוי כספי אינו בגדר ענייני נישואין וגירושין לפי חוק בתי דין רבניים מ-1953 ולכן אינו בגדר סמכות ייחודית של ביה"ד". כיוון שאני מייצגת את עצמי בנושא הערעור - רציתי לשאול האם טענות אלה נכונות? מה אומר החוק מבחינת סמכות עניינית בנושא פיצויים? תודה.

    • פיצויי גירושין
      טו"ר יצחק עמרני | 13/06/2016 13:38

      שלום לך,

      פיצויי גירושין נפסקים חלקם מכח איזון ממוני בין הצדדים וחלקם מדין פיצוי וחלקם מדין הכתובה.

      יש לראות מהו הנימוק שביה"ד האיזורי נותן, מכח מה נפסקו הפיצויים. עייני בפסה"ד.

      בברכה,

      יצחק עמרני, טו"ר
      מנהל פורום בתי דין רבניים

      ז'בוטינסקי 2, בני ברק
      נייד: 052-7144569; מייל: izchke@gmail.com

      • פסיקת פיצויים
        אלה | 13/06/2016 13:47

        שלום. הפיצויים בוודאות לא נפסקו מכח איזון ממוני או מדין הכתובה. כתוב בקצרה, שזה בגלל שלא רציתי להתגרש והפיצויים נועדו לשכנע אותי להתגרש, שכן הגירושין נכפו עליי. לאחר הגירושין, תבעתי כתובה ופיצויים בגין עוגמת נפש והנזק הנפשי והכלכלי וקיבלתי את מלוא הכתובה פלוס הפיצוי.
        ואילו בערעור טוען הגרוש לחוסר סמכות עניינית.
        האם נוכח דברים אלה יש או אין סמכות עניינית לבית דין אזורי לדון בפיצויים?

        • יש סמכות
          טו"ר יצחק עמרני | 13/06/2016 14:23

          שימי לב הנימוק זה בכדי לשכנע אותך להתגרש. ולא מכח פיצויים.

          בברכה,

          יצחק עמרני, טו"ר
          מנהל פורום בתי דין רבניים

          ז'בוטינסקי 2, בני ברק
          נייד: 052-7144569; מייל: izchke@gmail.com

          • סיבות לפיצויים
            אלה | 13/06/2016 15:10

            זה נכון, אבל אני תבעתי פיצויים על בסיס הנזק הנפשי שנגרם לי. והפיצויים אמנם נפסקו, אבל מסיבה אחרת, כדי לגרום לי להתגרש.
            האם עדיין יכול הגרוש לטעון שלא הייתה לבית הדין מלכתחילה סמכות עניינית לדון בפיצויים מהסיבה המקורית שבגללה נתבעו, סיבת הנזק הנפשי?