אפליה על ידי חברת גרופון

  • גרופון אינו מציע עסקות חופשות במחירים ליחיד
    ל,ק, | 09/06/2016 14:17

    גרופון, מציעה את עסקות החופשות שלו על בסיס מחיר לזוז, או לזוג פלוס ילד,שתיים.
    כאשר אני רואה את הדילים שלהם, לנסיעות, או לחופשות, הכל על בסיס מחיר זוגי, שזה אומר שאם אני רוצה את הדיל אני חייבת לקנות מינימום 2 קופונים, ואין באפשרותי לקבל דיל ליחיד. כאשר אני מתקשרת לחברה שגרופון מפרסם את העיסקה ואני מנסה לקבל מחיר ליחיד, הם נותנים מחירים מאוד גבוהים, ואומרים שאם אני רוצה את הגיל אז רק דרך גרופון.
    אני עד היום לא ראיתי אף פעם שגרופון כולל מחיר ליחיד בנושא החופשות ונופשים.
    לדעתי יש פה אפליה שגרופון לא מציג גם מחירים ליחידים בנושא החופשות והצמירים.
    האם יש פה בסיס לתביעה יצוגית?
    תודה

    • אפליה על ידי חברת גרופון
      עו"ד עמירם טפירו | 14/06/2016 11:27

      ל.ק. שלום,

      באופן תיאורטי ככל שניתן להוכיח כי גרופון אכן מפלה חלק מציבור הלקוחות הרי שקיים קייס (אפשרי) לתביעה ייצוגית.

      יחד עם זאת, איני סבור שזה המצב בעניינך. למשל, האם גרופון מציעה רק שוברים זוגיים גם במקרה של מסעדות? קופונים אחרים ושונים. על כן אני סבור כי קיים כאן קושי אינהרנט לשם הוכחת אפלייה.

      בברכה,

      עמירם טפירו, עו"ד
      מנהל פורום תביעות ייצוגיות

      מרכז עזריאלי 1 (בניין עגול), תל אביב
      טל': 03-5243223; מייל: amiram@gt-law.co.il

      • גרופון אינו מציע עסקות חופשות במחירים ליחיד
        ל,ק, | 14/06/2016 11:49

        האפליה היא רק בנושא עסקות תיירות, לא קשור למסעדות מכוון שמדובר בחברות אחרות שגרופון עושה עיסקות.
        האפליה נובעת מזה שגרופון רק עושה עסקות תיירות עם חברות תיירות לעסקות תיירות של עסקות של מינימום 2 אנשים בחדר, בהרכב זוגי בלבד, ומינימום קניה של 2 קופונים לכל עסקת תיירות.
        אז האפליה אינהל קשורה לתחומים אחרים שהיא מציע עיסוקות, האפליה היא בנושא התיירות בלבד, שלדעתי זה חמור מאוד שהיא לא נותנת מחירים לרכישת גרופון ליחידים בעיסוק התיירות.

        תודה