ערעור לביה"ד הגדול

  • ערעור
    ד | 04/06/2016 16:23

    האם הגשת ערעור על פס"ד אזורי, לבית הדין הרבני הגבוה מזמינה לדיון את הצדדים או מחזירה את הדיון להרכב שכתב את פסה"ד ונותן לו הוראות? אם התנהלות ההרכב הייתה בעייתית ואני לא רוצה שהם ידונו שוב מה עלי לעשות?
    האם בזמן התמשכות הליכים חייב בית הדין לתת החלטה לשחרר לי כספים על מנת שיהיה לי ממה להתקיים או שעליי ללוות ולהמתין לפס"ד?

    • ערעור לביה"ד הגדול
      טו"ר יצחק עמרני | 04/06/2016 21:15

      שלום לך,

      א. יתקיים דיון במעמד הצדדים.

      ב. אתה צריך לדרוש פסילת הרכב ע"פ נימוקיים משפטיים הקבועים בתקנות. (לא הייתי מציע להגיש סתם בקשה שכזו)

      ג. בנוגע לכספים - תלוי מאוד במה מדובר, זו שאלה כוללנית שאינני יכול להשיב עליה מבלי להכיר את כל התיק.

      בברכה,

      יצחק עמרני, עו"ד טו"ר
      מנהל פורום בתי דין רבניים

      ז'בוטינסקי 2, בני ברק
      נייד: 052-7144569; מייל: izchke@gmail.com

      • ערעור לביה"ד הגדול
        ד | 04/06/2016 22:27

        היכן אפשר למצוא את התקנות או מה מספר התקנה להחלפת הרכב בעייתי?
        בנוגע לשיחרור כספים למחייה שאלתי ברמה העקרונית, האם צריך ללוות כספים עד סיום ההליך שלוקח יותר מידי זמן ובית הדין לא יתן את דעתו על שהשאיר צד אחד ללא יכולת להתקיים?