הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

מי פסול לכהן בוועד האגודה השיתופית?

  • בני משפחה חברי ועד אגודה חקלאית
    איציק קרן | 02/06/2016 10:38

    האם דוד ואחיין יכולים להיבחר יחד לועד האגודה? ואם לא, האם יכולים לגשת לבחירות בתנאי שאם יבחרו, רק אחד ישאר כחבר ועד והשני יתפטר ?

    • מי פסול לכהן בוועד האגודה השיתופית?
      עו"ד יעל פרי | 05/06/2016 13:07

      איציק קרן שלום ,

      וועד האגודה השיתופית ייבחר על ידי האסיפה הכללית של האגודה וזאת על פי סעיף 23 (א) לתקנות האגודות השיתופיות (רשויות אגודה) תשל"ה- 1975 הקובע  שהאסיפה הכללית תבחר מבין חברי האגודה או מבין נציגי חברים שהם תאגידים את הועד בהתאם לתקנות האגודה.

      על פי סעיף 26 (ג) לתקנות האגודות השיתופיות (רשויות אגודה) תשל"ה- 1975
      פסולים מלכהן בוועד:

      אחים, בני זוג, הורים וצאצאיהם ובני זוגם שנבחרו לועד, זולת אם ישאר לכהן כחבר-ועד אחד מהם לאחר שהשאר התפטרו ממנו; לא התפטרו השאר מרצונם תוך 14 יום מיום בחירת הועד יחדלו לכהן אלה שקיבלו את מספר הקולות הנמוך ביותר מבין הנבחרים.

      להשלמת התמונה להלן הרשימה המלאה של מי שיהייה פסול מלכהן בוועד:

      (1) מי שהורשע בפסק דין סופי על עבירה שיש עמה קלון – תוך שלוש שנים מיום מתן פסק הדין ואם הוטל עליו מאסר, מיום גמר ריצוי העונש, לפי המועד המאוחר יותר;

       (2)  מי שהורשע בפסק דין סופי על עבירה שיש בה פגיעה ברכוש האגודה או מעשה זדון נגד האגודה או נגד עניניה ולא תמה תקופה של שלוש שנים מיום גמר ריצוי העונש שהוטל עליו;

      (3)   מי שהוכרז כפושט רגל כל עוד לא ניתן לו שחרור מאת בית המשפט;

      (4)   פסול דין עקב מחלת נפש;

      (5)   חבר בועדת הביקורת של האגודה;

      (6)   באגודות לאשראי – מי שעיסוקו הפרטי מתן הלוואות;

      (7)   מי שפסול לחברות בועד לפי תקנות האגודה;

      (8)   מי שאינו חבר באגודה, זולת אם הוא מייצג תאגיד שהוא חבר באגודה;

      (9)   מי שהאסיפה הכללית של האגודה החליטה להעבירו מכהונתו בהתאם להמלצות דו"ח חקירה שנעשתה לפי סעיף 43 לפקודה.

      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד
      מנהלת פורום אגודות שיתופיות

      מרכז עזריאלי 1(מגדל עגול), ת"א
      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il

      • תודה לעו"ד יעל על התשובה המפורטת.
        itzhak keren | 05/06/2016 14:20

        תודה