לשון הרע בכיתה

  • לשון הרע בכיתה
    שלומי | 01/06/2016 14:19

    המכללה דאגה לנו למרצה שיעביר את הקורס, הבעיה החלה כאשר די מהר התגלה כי אין בידי המרצה היכולת להעביר את הקורס באופן המספק את הידע הנדרש.1. המרצה לא הגיע מוכן לשיעורים 2. השיעור התנהל לפי מה שכתוב בספר במדויק! היינו, ראשו לא נע מהספר כלל.3. לא הייתה באפשרות המרצה לענות על שאלות ולפתור בעיות (תכנות).4. לא הייתה באפשרותו לענות על תרגילים שנתן בעצמו בכיתה.5. לא היה לו את הידע לבנות תוכנית אונליין, בזמן אמת.הדילמה הוצגה בפני המכללה ובתגובה "המתינו עוד שבוע, זהו רק התחלתו של הקורס".לאחר שבוע ,אמרו שיגיע גנדי לשיחה עם הכיתה ביום שלישי. גנדי אכן הגיע, אבל ביום שני ולצערי, אני לא נכחתי פיזית בשיעור עקב טרגדיה משפחתית, אבל לאורך כל השיחה הייתי על קו הטלפון.את שחשבתי על המרצה אמרתי בקבוצה בעת השיחה שהתנהלה לכיוון הלא נכון, על כיוון מספר הרמות של חלק מהתלמידים בכיתה. והוא ורק הוא הגורם הבעייתי.את דעתי אמרתי בקבוצת הוואטסאפ ובה נכח גם המרצה.רוב התלמידים התביישו .פחדו לדבר, כי המרצה נשאר בכיתה ולא היה נעים להם. באותו העת, התחילו לדבר באותה קבוצה וביקשו להוציא את המרצה מהכיתה ואני, אדם פשוט, שרוצה רק ללמוד והצליח לא הייתי מוכן להישאר אדיש ולא הייתי מוכן לתת לביזיון הזה להמשיך.לשון הכתוב בקבוצה:"תגידו לו (מנהל הקורס מטעם המכללה) שאין קשר לקצב ההתקדמות, תגידו לו שה..... לא יודע את החומר, חשוב שיבין ש..... לא יודע את החומר.הקשר בינו לבין הרצאות הוא מקרי לחלוטין.אני אומר את זה לכולם, מי שחושב ש.....יעזור לו להתקדם בחומר, גם לחדשים וגם למי שיש קצת ידע, חי בסרט!אף אחד לא יצא מהקורס הזה עם הספק טוב לשוק, בטח לא בזכות מ......"  לאחר מכן, חזרנו למכללה וטענו שוב כי ישנה בעיה ובתגובה "אנחנו מטפלים בזה".עד כמה ימים עברו ושוב פנינו למכללה ובתגובה ערכו סקר שביעות רצון מהמרצה.ואמרו לנו אחרי החג ואז חזרנו ועדיין לא היה פתרון עד שתלמידי הכיתה ביקשו פתרון ע"י מכתב חתום עם כל חתימות הסטודנטים ובו מוצגת הבעיה.בשלב מסוים כבר יצאנו מהכיתה וביקשו מהמכללה שיחה ללא המרצה ובה נאמרו כל הבעיות.לאחר יומיים הודיעו לנו שיש מרצה חדש.בשורה התחתונה והכי חשובה המרצה פוטר מהמכללה וע"י המכללה ועכשיו תובע אותי על לשון הרע בעקבות הדעה בקבוצת הוואטאפ.המכללה כמובן מסתייגת מכל הדבר הזה ונותנת לי את טון הזלזל.אני מבקש את התערבותך בסיפור לפני שהעסק מחמיר, מצב שאין לי כוח ורצון לעמוד בו.

    האם יש כאן באמת לשון הרע? מה עלי לעשות?

    למי המידע שיש בידי, כל ההגנות שקיימות מתקיימות כאן וגם לשון הכתוב אינו מהווה לשון הרע בכלל.

    תודה

    • לשון הרע בכיתה
      שלומי | 04/06/2016 13:43

      טרם הוגשה התביעה, רק מכתב התראה.

      האם אני יכול לטעון מנגד כי ההגנות תחת החוק חלות עלי או שעלי לבחור הגנה אחת ואיתה להמשיך את ההליך מול התובע?

      מכיוון שכל ההגנות בחוק חלות במקרה הזה.

    • התגוננות מתביעת לשון הרע
      עו"ד בן קרפל | 06/06/2016 14:45

      שלומי שלום רב,

      הייתי ממליץ לך בחום, לפנות לעורך דין המתמחה בתחום ולקחת ברצינות את התביעה שהוגשה כנגדך ויפה שעה אחת קודם.
      ייתכן שבאמת עומדות לך חלק מההגנות שמעניק חוק איסור לשון הרע לנתבעים, את זה  כאמור יוכל לקבוע רק אדם שמתמחה בענף משפטי זה וכמובן להציע לך אסטרטגיה משפטית כיצד להתמודד נכון עם התביעה.

      מקווה שהייתי לעזר,

      בברכה,

      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      האשל 2, פארק העסקים קיסריה
      טלפון: 072-2221780; מייל: benkarpel@gmail.com