הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

מה הם התשלומים החייבים בהם עת מתגוררים בקיבוץ?

  • תשלומי מס בקיבוץ
    יעקב | 10/05/2016 11:40

    אנו שוקלים לעבור לגור בקיבוץ. ממה שהבנו יש מיסים כפולים על נכס בקיבוץ. גם מיסים של או הרשות המקומית וגם מיסים של האגודה או הוועד המנהל של הקיבוץ . רציתי לבקש, אם אפשר, לעשות לי רשימה תמציתית של כל המיסים האפשריים על דירה בקיבוץ. שנדע מראש איזה הוצאות הולכות להיות לנו.

    • מה הם התשלומים החייבים בהם עת מתגוררים בקיבוץ?
      עו"ד יעל פרי | 15/05/2016 11:01

      יעקב שלום

      שאלתך אינה ברורה דיו שכן לא ברור האם בכוונתכם לשכור דירה בקיבוץ או להתקבל בה כחברים ולפיכך אוכל להשיב בכלליות בלבד:

      אין מיסים כפולים על נכס בקיבוץ .
      כל יישוב צריך להיות מנוהל מבחינה מוניציפלית על ידי ועד מקומי. כדי להקל על ניהול החיים בקהילה בקיבוץ, נקבע כי במקום בו מאוגדים התושבים באמצעות אגודה שיתופית חקלאית, יכהנו חברי ועד ההנהלה של היישוב גם כחברי הוועד המקומי.
      חבר האגודה השיתופית חייב בתשלום דמי-חבר לאגודה, על-פי תקנונה, בגין חברותו; לעתים מכונה תשלום זה "מסי אגודה"
      בנוסף  חייב החבר בתשלומי חובה לרשות המקומית  הידועים כ"מסים מוניציפאליים"; יש להבדיל כאן בין תשלומים שוטפים של ארנונה כללית, לבין היטלים מיוחדים כגון סלילת רחוב ומדרכה אשר משביחים את הנכס.

      תשלומי הארנונה, המגיעים לפי הוראות הדין למועצה האזורית או לוועד המקומי ביישוב (בהתאם להחלטת המועצה האזורית) משולמים בעיקרון בגין שירותים הנוגעים להחזקה ולשימוש בנכס.

      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד
      מנהלת פורום אגודות שיתופיות

      מרכז עזריאלי 1(מגדל עגול), ת"א
      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il