אסור לפושט רגל לשלם לנושה בהליך

  • בקשה דחופה לעזרה - איום על פושט רגל
    ורד | 01/05/2016 23:24

    שלום רב,
    אודה לעזרתכם -
    מה הדין במקרה שפושט רגל מקבל איום מנושה שאם לא ישלם סכום כפול מחובו תוך ימים הנושה יעביר שיקים של פושט הרגל לחברת גבייה? שיקים בסכום גבוה.
    במה מסתכן המאיים/המבצע את האיום? הרי התשלום יגרום להעדפת נושים, גם אם הוא אפשרי (והוא לא). האם מותר לנושה לפעול לגבייה אחרי מתן צו כינוס? איזו עבירה זו? איך אפשר להתגונן?
    תודה רבה

    • אסור לפושט רגל לשלם לנושה בהליך
      עו"ד טל פינק שליש | 04/05/2016 09:48

      בוקר טוב ורד,

      איום שכזה מצידו של נושה אינו לגיטימי ואסור על פי כל דין (גם מעבר לאיום, מדובר בניסיון לגרום להעדפת נושים).

      הייתי מוציאה מכתב קשה לנושה ומבהירה לו כי הוא פועל שלא לפי החוק.
      כמו כן, ובמידה וזה לא מפסיק, מיידעת את בית המשפט בדבר

      בכל מקרה - ואני מדגישה - בכל מקרה, אסור לפושט הרגל לשלם לנושה הזה.
      גם במידה ויועברו השיקים לחברת גביה, הרי שכנגד פושט הרגל קיים עיכוב הליכים -ובסופו של יום השיקים הללו יופטרו במסגרת צו ההפטר - כך שלא יוכלו לגבות אותם מהנושה.

      כמובן שאין בכך כדי לסייע לנושה אשר חושש כי השיקים יועברו לגורמים בשוק האפור, ולצורך כך מיועד המכתב.

      בברכה,

      טל פינק שליש, עו"ד
      מנהלת פורום בתי משפט ופשיטות רגל

      מונטיפיורי 4, פתח תקווה
      טל': 03-9312347; מייל: talfs.law@gmail.com