הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

על הבן הממשיך להיות בגיר.

  • בן ממשיך קטין
    סמדר | 20/04/2016 11:46

    שלום עו"ד יעל פרי, אני סמדר (שם בדוי) בעלת נחלה במושב ותיק (מעדיפה להימנע מלתת פרטים). לאור סכסוך ארוך עם הבן היחיד שלי, חשבתי למנות את הנכד שלי לבן ממשיך. הבעיה היא שהוא קטין (בן 15). האם מינוי כזה יכול לתפוס?

    • על הבן הממשיך להיות בגיר.
      עו"ד יעל פרי | 24/04/2016 10:53

      סמדר שלום,

      תקנות האגודות השיתופיות (חברוּת), תשל"ג 1973, בסעיף 1 מגדיר מי הוא "בן ממשיך";

      "בן ממשיך" - בן אחד בלבד או בן מאומץ אחד או נכד אחד של בעל משק, לרבות בן זוגו, המחזיק בעצמו או מכוח התחייבות בלתי חוזרת בכתב של הוריו או מכוח ירושה, במשק חקלאי, כבעל, כחוכר, כחוכר משנה, או כ"בר רשות" לתקופה בלתי קצובה או לשנה לפחות של מוסד מיישב והאגודה או של האגודה כשאין מוסד מיישב; לענין זה, "הורים", לרבות אחד מהם במקרה שהשני חדל להיות בעל זכויות במשק החקלאי או שנפטר."

      על הבן הממשיך להיות בגיר קרי מעל גיל 18

      בברכה וחג שמח

      יעל פרי, עו"ד

      מנהלת פורום אגודות שיתופיות

      מרכז עזריאלי 1(מגדל עגול), ת"א

      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il