הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

רכישת דירה במושב/קיבוץ ומגורים בה

  • ההבדל בין דירה רגילה לדירה באגודה שיתופית
    אילן | 31/03/2016 17:36

    אני מתעניין ברכישת דירה באזור מרוחק מהמרכז השיקול שלי הוא לקנות דירה זולה ולהשכיר אותך במחיר טוב שיכסה את המשכנתא. ביררתי על קניית דירה בקיבוצים ובמושבים שונים, והבנתי שיש בעיה לרכוש דירה ולהשכיר בכל מיני קיבוצים בגלל תקנונים שונים שנחתמו עם מנהל מקרקעי ישראל. רציתי לשאול, מה זה בעצם אומר? האם לא אוכל לרכוש דירה במושב/קיבוץ? ואם אקנה, האם לא אוכל להשכיר אותה? תעשו לי בבקשה קצת סדר בראש.

    • רכישת דירה במושב/קיבוץ ומגורים בה
      עו"ד יעל פרי | 03/04/2016 08:54

      אילן שלום,

      אכן באגודות שיתופיות (מושבים וקיבוצים) קיים תקנון.

      התקנון הוא למעשה החוזה בין החברים לבין האגודה ובין החברים לעצמם.

      התקנון הינו יציר של חברי האגודה השיתופית.

      התקנון אינו נחתם מול רשות מקרקעי ישראל.

      התקנון מחייב את חברי הקיבוץ והמושב .

      אכן באופן עקרוני מושבים וקיבוצים אינם מאפשרים רכישת בית והשכרתו ומבקשים כי בעלי הזכויות בבית יתגוררו בו. ובין היתר יתקבל כחברים באגודה השיתופית.

      ואם ישנה אפשרות של השכרת הבית הוא בכפוף לתנאים הקבועים בתקנון (בדרך כלל כרוך באישור המושב או הקיבוץ)

      עליך לבדוק את התקנון במושב או הקיבוץ הספציפי בו אתה מבקש לרכוש בית ובהתאם לבחון צעדיך.

      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד

      מנהלת פורום אגודות שיתופיות

      מרכז עזריאלי 1(מגדל עגול), ת"א

      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il