סמכות מקומית ותניית שיפוט

  • סמכות מקומית - תניית שיפוט?
    אבנר כהן | 31/03/2016 13:47

    אלי שלום,

    אני עתיד להגיש תביעה כנגד צד שהפר הסכם מכר.

    בהסכם המכר מצוין כדלהלן:

    "הצדדים מסכימים כי בכל מקרה של סכסוך משפטי יהיה לבית המשפט השלום בבית שאן ולבית המשפט המחוזי בנצרת את הסמכות שיפוט המקומית".

    האם הסעיף הנ"ל מהווה סעיף תניית שיפוט ייחודית, הגם שאין המצוין בסעיף את המילים כגון: "בלבד", "אך ורק" וכד'?

    • סמכות מקומית ותניית שיפוט
      עו"ד אלי לוטן | 31/03/2016 16:45

      שלום רב,
      ככלל תניית שיפוט תיחשב כמוסיפה מקומות ולא כמייחדת אלא אם יש מלים שמלמדות את ההיפך באופן ברור למדי.
      באשר לעיר ספציפית ("בית שאן" ולא "כל בית משפט במחוז הצפון" - תניה כזאת אינה "תופסת" שכן הסמכות היא לכל המחוז (אלא אם כן יש פסק-דין של בימ"ש העליון שקובע אחרת ולא נראה לי שיש).
      לפי הציטוט שלך - נראה שאין כאן מספיק עוצמה "מייחדת".
      בברכה,

      אלי לוטן, עו"ד
      מנהל פורום עורכי דין

      ז'בוטינסקי 33, רמת גן
      טל': 03-6125353; מייל: ely@lotan-law.com