הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

הקמת צימר במושב

  • שינוי ייעוד מבנה במשק חקלאי
    אייל | 31/03/2016 09:18

    במשק שלנו יש קראוון גדול שמונח שם כבר הרבה שנים [הקראוון מיועד לכלי עבודה של הפרדס]. היות וכלי העבודה משומשים וכבר אין בהם צורך, חשבנו לנקות את הקראוון ולעשות ממנו צימר נחמד לחופשות וכדומה. האם צריך לדווח על כך לוועד המושב? האם אנחנו יכולים להסתבך אם לא נודיע על כך?

    • הקמת צימר במושב
      עו"ד יעל פרי | 03/04/2016 09:09

      אייל שלום,

      אדמות מושב הם בבעלות המדינה ומנוהלות על ידי רשות מקרקעי ישראל ונמסרות לאגודה השיתופית וחבריה על פי  ההסכם הדו צדדי (שהצדדים לו רשות מקרקעי ישראל והאגודה השיתופית או בהסכם תלת צדדי (שהצדדים לו- רשות מקרקעי ישראל, האגודה השיתופית והסוכנות היהודית לארץ ישראל)

      האדמות מיועדות לשימושים חקלאיים בלבד וחל איסור לעשות בהם שימושים אחרים ללא קבלת אישור מראש מרשות מקרקעי ישראל.

      יחד עם זאת קיימים 500 מ"ר המוגדרים פל"ח (פעילות לא חקלאית) בהם ניתן לבקש אישור להקמת צימרים ,באישור מיוחד ולתקופה קצובה.

      בפרויקט צימרים כאמור צריך לשנות את יעוד הקרקע כולל פניה לוועדה לשימור קרקע חקלאית ועדות בנין ערים וכמובן רשות מקרקעי ישראל.

      בנוסף לרישיון בנייה נדרש רישיון עסק, שאותו יש לחדש אחת לשנה, והוא מותנה באישור של משרד הבריאות. כן יש לקבל רישיונות ממשרד התיירות ואישור ממינהל קרקעי ישראל.

      במילים אחרות עליכם לקבל לשינוי הייעוד את מלוא האישורים הרלוונטיים אחרת אתם עלולים להיות מואשמים בחריגות בניה ו/או שימוש ללא היתר ו/או ניהול עסק ללא רישיון ועוד.

      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד

      מנהלת פורום אגודות שיתופיות

      מרכז עזריאלי 1(מגדל עגול), ת"א

      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il