הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

נחלה הינה יחידה משקית אחת שאינה ניתנת לחלוקה!

  • האם יש אפשרות לחלק נחלה בין האחים?
    לבנה | 30/03/2016 09:27

    הוריי נפטרו בשיבה טובה (אמי נפטרה לפני כחודשיים). אנחנו חמשה אחים שני בנים ושלשה בנות, ואנחנו מעוניינים לחלק את הבית + המגרש. האם אפשר להתחלק בין האחים? או שאפשר רק למכור את הבית ולהתחלק בתמורה?

    • נחלה הינה יחידה משקית אחת שאינה ניתנת לחלוקה!
      עו"ד יעל פרי | 30/03/2016 11:06

      לבנה שלום,

       כולי תקווה שלא תדעי עוד צער.

      באשר לשאלתך- לא ניתן לחלק נחלה.

      נחלה הינה יחידה משקית אחת שאינה ניתנת לחלוקה.

      ישנם כמה פתרונות לממש את המטרה של חלוקת נחלה בין האחים.

      פתרון אחד כפי שציינת- מכירת הנחלה וחלוקת התמורה בין האחים.

      פתרון נוסף הוא רישום הזכויות בנחלה על שם אח אחד ועריכת הסכם משפחתי אשר יגדיר את מערכת היחסים של האחים ביחס לנחלה .

      כלומר ניתן לערוך הסכם אשר יקבע כי הזכויות בנחלה הינם של האחים כולם בחלקים שווים ויקבע מה הם החובות והזכויות של כל אחד.

      הסכם שכזה כוחו אינו יפה כלפי רשות מקרקעי ישראל שכן כאמור לא ניתן לרשום יותר מבעל זכויות אחד בנחלה ובן/בת זוגו.

      יחד עם זאת כוחו של ההסכם יפה מבחינה משפטית (חוזית) בין האחים.

      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד

      מנהלת פורום אגודות שיתופיות

      מרכז עזריאלי 1(מגדל עגול), ת"א

      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il