טיפול בעניין ספציפי במשרד

  • הפרת הסכם שכירות
    stajer | 28/03/2016 13:46

    שלום רב
     לאחרונה הופנה אליי תיק במשרד בו ישנם הפרות של חוזה שכירות על ידי המשכיר, בהסכם נקבע בין היתר כי התשלום החודשי יהיה בכל זמן מסוים בחודש והצק שניתן על ידי השוכר יוחלף בכסף מזומן וכן נקבע לגבי ליקויים שונים כי זכות התיקון תעמוד לחובת המשכיר באם מדובר בנזקים שהינם בלאי סביר, לאחר חצי שנה של קיום החוזה החלו נזקי מים באחד החדרים וכאשר השוכר פנה למשכיר המשכיר התנער מאחריות כמו כן הוא הפסיק להגיע לקחת את כסף שכר הדירה למרות בקשות חוזרות ונשנות של השוכר למשכיר להגיע לקחת את כספו הוא התעמר לאורך כל הדרך לא תיקן את הליקויים ופגע בזכויותיהם כמו כן בחוזה ישנו סעיף אשר מתנה אפשרות של המשך אופציה לשנה וזו לשון החוזה''השכירות הנה לשנה בלבד אך לשוכר תינתן אופציה לשנה אחת נוספת באותם תנאי שכירות. ובלבד שהשוכר עמד בכל התחייבויותיו על פי הסכם זה. במידה והשוכר החליט לממש את האופציה לאחר שעמד בכל תנאי ההסכם, יהיה עליו להודיע על כך בכתב שישים יום לפחות למשכיר על כוונתו לממש את האופציה. במידה והחליט שלא להמשיך את השכירות ולממש את האופציה, מתחייב הוא לאפשר להראות את הדירה לשוכרים חלופיים במהלך אותם שישים יום תוך התחייבות המשכיר לתאם מראש עם השוכר הבאת שוכרים חלופיים ותוך השתדלות להמנע משיבוש מהלך חייו התקין של השוכר עד כמה שניתן'' עוד יבוהר כי סיום החוזה הוא בסוף השבוע ההז ורציתי להיוועץ מה עליי לעשות כי אין לי חלופה ראויה שאני יכול להשיג ואם יש סעד משפטי של אכיפת חוזה או מימוש האופציה על ידי בית המשפט אשמח לדעת מה נכון לעשות ,כאשר לפיכך לא התריע השוכר שישים ימים לפני אך זאת בשל הנתק שיש ביניהם וכאשר המשכיר הוא זה שהפר את החוזה לאורך הדרך..
    עוד יצוין כי לאחרונה נחתם חוזה בין המשכיר לבין שוכר חדש
    תודה מראש

    • טיפול בעניין ספציפי במשרד
      עו"ד אלי לוטן | 28/03/2016 14:54

      שלום רב ותודה על הפניה.
      לצערי לא אוכל לסייע בידך. מדובר בתיק ספציפי, בשיקולים ייחודיים ואם הבנתי נכון - אתה מתמחה במשרד. הנכון הוא שהמאמן שלך יכוון אותך לאור נתוני המקרה ולא להתייעץ באופן כללי בפורום אינטרנטי.

      בברכה,

      אלי לוטן, עו"ד
      מנהל פורום עורכי דין

      ז'בוטינסקי 33, רמת גן
      טל': 03-6125353; מייל: ely@lotan-law.com