הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

כיצד אבטיח את רכושי במקרה של פרידה?

  • נישואין ורכישת דירה באגודה שיתופית
    יוסף | 21/03/2016 16:25

    היי שמי יוסף.
    בת זוגי הינה בת קיבוץ באזור השרון [שנחשב אגודה שיתופית], ואנחנו חושבים להתחתן ולגור בקיבוץ. קראתי באינטרנט על הבעיות המשפטיות לרכוש דירה עבור מי שאינו בן קיבוץ מעצמו. מצד שני אנחנו מתחתנים כדת וכדין וישנו מה שנקרא 'הסדר איזון משאבים' לפיו בני הזוג נחשבים שותפים בכל הנכסים. השאלה שלי היא: 1. איזה דין יחול עלי – דין השיתוף הזוגי או דין האגודות השיתופיות, 2. מה אפשר לעשות כדי לוודא שלא אאבד את חלקי בדירה. תודה רבה.

    • כיצד אבטיח את רכושי במקרה של פרידה?
      עו"ד יעל פרי | 22/03/2016 09:39

      יוסף שלום,

      במקרה חס וחלילה של גירושין הרי שחוק יחסי ממון הוא הדין הרלוונטי לאיזון המשאבים בין בני זוג.

      כשבני זוג מבקשים להגדיר מה הם הזכויות והחובות של כל אחד מהם במהלך החיים המשותפים ולאחריהם כלומר- בעת גירושין יש לערוך הסכם ממון.

      הסכם הממון יגדיר כיצד תנהגו לגבי הנכסים שנצברו על ידי כל אחד מכם טרם הנשואים, כיצד תנהגו לגבי הנכסים שתצברו בעת החיים המשותפים וכיצד יחולקו הנכסים בעת פרידה חס וחלילה.

      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד

      מנהלת פורום אגודות שיתופיות

      מרכז עזריאלי 1(מגדל עגול), ת"א

      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il