כיצד מחושב שכ"ט וגמול בתביעה ייצוגית

  • איך מתחלק הכסף בתביעה ייצוגית?
    דוד | 13/03/2016 22:25

    איך בית משפט נוטה לחלק אחוזים בין תובע עורך דין של תובע ונפגעים ? (נא לענות באחוזים ולא רק תשובה כללית או להפנות לכמה פסקי דין שניתן לראות איך מחשבים שם).
    תודה רבה,
    דוד

    • כיצד מחושב שכ"ט וגמול בתביעה ייצוגית
      עו"ד עמירם טפירו | 14/03/2016 10:31

      דוד,

      באופן כללי - הרי שהדבר נתון לשק"ד של ביהמ"ש בכל מקרה ומקרה.

      הבסיס מצוי בהלכת רייכרט שם אימץ כב' הנשיא גרוניס (כתוארו אז) את שיטת האחוזים וקבע ככלל אצבע כי שכ"ט ייגזר מהסכומים שישולמו בפועל לקבוצה: 25% עד לסך של 5 מיליון ש"ח, 5-10 - 20% ומעל 10 מל"שח כ- 15%.

      שוב העניין תלוי נסיבות ותלוי השלב בו מצוי ההליך בביהמ"ש ההשקעה שהושקעה בניהול ההליך.

      לעניין היחס בין שכ"ט עוה"ד לבין התובע - בד"כ היחס נע בין 1:4 או 1:5 לטובת עוה"ד (שוב בהתאם לנסיבות השונות).

      אתה מוזמן לעיין בפס"ד (ע"א 2046/10 רייכרט נ' שמש)

      בברכה,

      עמירם טפירו, עו"ד
      מנהל פורום תביעות ייצוגיות

      מרכז עזריאלי 1 (בניין עגול), תל אביב
      טל': 03-5243223; מייל: amiram@gt-law.co.il