ערעור בבית הדין הגדול

  • מספר שאלות
    עירית | 12/03/2016 19:05

    האם צריך להמתין עד פס"ד סופי של בית הדין ומה סדר גודל העלות לערעור על פס"ד רבני?
    במקרה ובית הדין הגבוה דוחה ערעור מה היא הערכאה הבאה?
    איך ניתן לקבל דיונים קרובים עם מספיק זמן לדיון על מנת לא למרוח דיונים על פני שנים?

    • ערעור בבית הדין הגדול
      טו"ר יצחק עמרני | 12/03/2016 20:16

      עירית שלום,

      במידה וביה"ד לא נתן החלטה זמנית, צריך לקבל פס"ד סופי בכדי שזה יחייב.
      בנוגע לעלות של הערעור, זו שאלה שאנני יכול להשיב עליה  מסגרת הפורום.
      במקרה וביה"ד דוחה את הערעור, אז אם ההחלטה הינה סותרת את הדין, או אם ההחלטה אינה צודקת מבחינת הדין  המהותי אזי ניתן לעתור כנגדה לבג"צ.
      פרק הזמן הסביר שבו ביה"ד קובע דיון הוא בין חודש ימים לשלושה חודשים.

      בברכה,

      יצחק עמרני, טו"ר
      מנהל פורום בתי דין רבניים

      ז'בוטינסקי 2, בני ברק
      נייד: 052-7144569; מייל: izchke@gmail.com