תשובה ליעקב

  • לתבוע על הטעייה בפרסום של טבלאות השכר בענף ההייטק
    יעקב | 11/03/2016 23:19

    שלום,
    אני מהנדס עובד הייטק כבר בערך 7 חודשים, הלכתי ללמוד לתואר ראשון מתוך רצון לשפר את איכות החיים שלי סיימתי את הלימודים שלי בהצטיינות והתחלתי בחיפוש עבודה, מאז החלפתי 2 עבודות ובכולם המצב זהה, דורשים ממני בחוצפה שעות נוספות ולא הגיוניות (כולל עבודה בשישי) וכשאני מסרב עושים לי סנקציות, ובנוסף אני מקבל משכורת זעומה של 6,000 ש"ח לחודש שזה מכניס אותי להפסדים ובעקבות זאת אני תקוע בבית של ההורים ועוד מעט בגיל 30.

    חשבתי שהשכר בהייטק הוא גבוה בגלל טבלאות השכר המפורסמות באתרים כמו "פורטל דרושים" וכו....

    אבל המצב במציאות רחוק מאוד ממה שכתוב שם, בתור מתחיל אני אמור לקבל שכר של 14,000 ש"ח אבל מקבל הרבה פחות מזה. והמצב זהה אצלי ועוד אצל הרבה מהנדסים בלי קשר איפה למדו, (אוניברסיטת בן גוריון, אוניברסיטת תל אביב, מכללות....) אנשים גאונים וכריזמטיים חיים כמו מסכנים בגלל שהוטעו מטבלאות השכר האלו שמפורסמים בכתבות ובאתרים למיניהם ואם אני לא טועה גם המכללות מפרסמים את זה בשביל שילמדו אצלהם הרבה צעירים עם מחשבה לעתיד.

    חבל לי מאוד שיפגע דור העתיד ואני רוצה לשנות כאן את המצב, לפחות שלא יהיה כאן שקר שכל התאגידים העשירים מפיצים כדי למשוך צעירים כמוני שרק רוצים להתקדם בחיים.

    והשכר לא משתנה כמו שכתוב בטבלאות שכר, לאחר 4 שנים ניסיון אף אחד לא מקבל באמת שכר של 25,000 ש"ח לחודש. תאמינו לי................

    אם יש עורך דין שרוצה לקחת על עצמו את התביעה הייצוגית יש לי הרבה מה לומר בנושא ואני מכיר הרבה מהנדסים גאונים בתחום שלי שאוכלים אותה בגלל שיושב איזה חזיר קפיטליסט מליונר שמקבל משכורת חודשית שגדולה יותר מהמשכורת של כולנו ביחד.

    צרו איתי קשר וננסה לקדם את העניין הזה.

    • תשובה ליעקב
      עו"ד עמירם טפירו | 14/03/2016 10:19

      יעקב,

      צר לי על תחושתך זו. מכל מקום, האמור אינו מתאים להתברר במסגרת של בקשה לאישור תובענה ייצוגית.

      בברכה,

      עמירם טפירו, עו"ד
      מנהל פורום תביעות ייצוגיות

      מרכז עזריאלי 1 (בניין עגול), תל אביב
      טל': 03-5243223; מייל: amiram@gt-law.co.il