האם ניתן לתבוע לאחר ביצוע השבה?

  • חיוב נסיעה בתוך זמן המעבר
    ישראל לוי | 06/03/2016 14:37

    מעשה שהיה כך היה:
    עליתי לאוטובוס אגד עירוני, שילמתי בניקוב מעבר המוטען בכרטיס הרב קו. עלות הנסיעה היא: 5.52. תוקף המעבר הוא 90 דקות.
    לאחר כעשר דקות החלפתי אוטובוס וכשהנחתי את כרטיס הרב קו המכונה הורידה לי עוד ניקוב למרות שעדיין לא פג זמן המעבר. כמו כן לאחר כחצי שעה החלפתי שוב אוטובוס ושוב הורידו לי נסיעה  למרות שעיין לא עברו 90 דקות מהפעם הראשונה.
    סכום הנזק: 11.04.
    שלחתי מכתב לאגד.
    קיבלתי מכתב חוזר ובה אמור שהוחלט לזכות אותי בסכום של: 11.00 ש"ח למימוש בקופות אגד תוך פרק זמן מסויים.
    שאלתי היא האם יש מקום לתביעה כל שהיא הן בגלל החיוב הלא עוגן והן על ה"פיצוי" של 11 ש"ח (שאגב איגלו כלפי מטה ב-4 אגורות).
    תודה רבה.

    • האם ניתן לתבוע לאחר ביצוע השבה?
      עו"ד עמירם טפירו | 07/03/2016 09:55

      ישראל,

      ראשית, פנייתך מגלה עניין עקרוני.

      באופן ספיצפי הרי שלנוכח העובדה כי (ככל) הרי שלנוכח העובדה כי זיכו אותך בסכום שנגבה ממך ביתר - הרי שלא קיימת לך עילת תביעה אישית (הנדרשת) לשם הגשת תביעה ייצוגית.

      בברכה,

      עמירם טפירו, עו"ד
      מנהל פורום תביעות ייצוגיות

      מרכז עזריאלי 1 (בניין עגול), תל אביב
      טל': 03-5243223; מייל: amiram@gt-law.co.il

      • ולמרות שלא ממשתי את הזיכוי?
        ישראל לוי | 07/03/2016 12:43

        א. ולמרות שלא ממשתי את הזיכוי?
        ב. ולמרות שאיגלו כלפי מטה?
        תודה רבה רבה.