תביעה לפיצוי מוסכם

  • תביעה לפיצוי מוסכם בגין איחור במסירה החזקה
    משה רובין | 28/02/2016 17:11

    שלום,

    אני מעוניין להגיש תביעה כנגד קבלן, אשר מאחר בשלב זה בכ - 7 חודשים במסירת החזקה בדירה ללקוח של משרדי.

     יצויין, כי אין כל צפי הנראה לעין לקבלת החזקה בדירה ללקוחי.

    האם ניתן להגיש תביעה בסדר דין מקוצר לקבלת הפיצוי המוסכם ולבקש צו עשה (או סעד אחר) על מנת להבטיח כי הקבלן ימשיך לשלם את הפיצוי גם בגין החודשים הבאים של האיחור? או שמא עליי לתבוע בסדר דין מקוצר את הפיצוי עד היום ולפנות בהליך אחר או נוסף לשם קבלת פסק דין לטובת לקוחי בקשר עם ההפרה הצפויה?

    תודה רבה.

    • תביעה לפיצוי מוסכם
      עו"ד אלי לוטן | 28/02/2016 17:42

      שלום רב,
      שאלתך היא בתחום "מעשה בי דין" ובתחום של פיצול סעדים.
      לגבי זכות שטרם נולדה - אינך יכול לתבוע ולכן אינך חייב לתבוע ואין צורך לעשות דבר. זכותך לתבוע את מה שמגיע עד היום ובעתיד - תתבע מה שתרצה.
      לכל היותר, ציין בכתב התביעה כי ההפרה נמשכת ובעתיד, תתבע על העתיד (אין צורך לבקש פיצול סעדים, צו עשה, צו מניעה וכאלה).

      בברכה,

      אלי לוטן, עו"ד
      מנהל פורום עורכי דין

      ז'בוטינסקי 33, רמת גן
      טל': 03-6125353; מייל: ely@lotan-law.com

      • בהמשך לתשובתך
        משה רובין | 29/02/2016 11:19

        תודה רבה על המענה המהיר.

        האם ישנו הליך רלוונטי אחר (למרות ההעדפה כמובן של סדר דין מקוצר) לתבוע את הקבלן, במסגרתו אוכל לקבל סעד של הפיצוי המוסכם עד למועד הגשת התביעה + סעד המחייב את הקבלן להמשיך ולשלם בגין כל חודש נוסף של איחור?

        שכן יכול להיווצר מצב אבסורדי, בו עד להגשת בקשת רשות להתגונן מטעמו, יווצר חודש נוסף של איחור אשר שבגינו זכאי הלקוח לפיצוי נוסף.

        שוב תודה.

        • המשך תשובה
          עו"ד אלי לוטן | 29/02/2016 11:50

          לא אבסורדי ולא כלום...
          מצב רגיל לחלוטין. זה קורה בכל חיוב בעל אופי חודשי שמופר וצריך לתבוע. כך - תביעות אובדן כושר עבודה, כך - דמי שכירות...
          המלה "אבסורדי" אמורה להתייחס למקרים מעט יותר חריגים ממצבים של יום-יום...

          בברכה,

          אלי לוטן, עו"ד
          מנהל פורום עורכי דין

          ז'בוטינסקי 33, רמת גן
          טל': 03-6125353; מייל: ely@lotan-law.com