גביה כפולה ואי השבת כספים.

  • המנעות מהחזר כספים שנגבו שלא כדין
    מוטי לביא | 15/02/2016 15:10

    רשות השידור השתמשה בהוראת קבע לחיוב כפול.
    הרשות הודתה בחיוב הכפול אך נמנעה מלהשיב את הכסף תקופה ארוכה במהלכה המשיכה לגבות גביה כפולה וזאת,למרות דרישתנו להפסיק - בטענה של כשל בירוקרטי, ואחר כך משביטלנו בבנק את הוראת הקבע, בטענה שמדיניות הרשות היא לא להשיב כספים למי שחייב בגין אי תשלום האגרה.
    המדיניות הזו כוללת גם אי הסכמה לבצע קיזוז.
    האם לדעתכם יש מקום לתביעה יצוגית?

    • גביה כפולה ואי השבת כספים.
      עו"ד עמירם טפירו | 17/02/2016 10:03

      מוטי,

      פנייתך אינה ברורה לי. האם קייימת לך יתרת כספים בזכות אצל רשות השידור והיא מסרבת להשיבה?

      בברכה,

      עמירם טפירו, עו"ד
      מנהל פורום תביעות ייצוגיות

      מרכז עזריאלי 1 (בניין עגול), תל אביב
      טל': 03-5243223; מייל: amiram@gt-law.co.il

      • גביה כפולה
        מוטי לביא | 17/02/2016 19:04

        כן,
        במשך הזמן בו גבו כפול, נצבר חוב לזכותי. מאחר וכל פניותנו שיפסיקו את הגביה הכפולה ויחזירו את הכסף לא נענו, ביטלנו את הוראת הקבע. מאותו רגע נוצר חוב שלנו אליהם שהתחיל בקטן (יחסית לחוב שלהם אלינו) וגדל עם הזמן.
        מרגע זה הודיעו שלא יטפלו בהחזר שלהם אלינו עד שנכסה אנחנו את חובנו קודם - ללא קשר לגובה החוב או לגילו.
        וכך החוב שלנו צבר ריביות הצמדות ופיעלת עורכי דין והוצל"פ בעוד החוב שלהם אלינו קפוא ולא ניתן לפרעון - לטענתם זאת מדיניות לא להחזיר חוב למי שחייב.