מאמן שלא משלם שכר או משלם בניגוד לחוק

  • אי תשלום שכר מינימום
    כפיר | 11/02/2016 23:22

    שלום
    מצאתי התמחות בה משלמים לי מתחת לשכר מינימום ולא מפרישים לי הפרשות מעסיק. המאמן לא מוכן לשמוע על כך ויש לו הרבה מועמדים במקומי. האם אם אפנה בעילום שם ללשכה ישלחו ביקורת שתבדוק את זה ותגרום לו לתקן ולשלם לי? אני לא רוצה להחמיץ התמחות אבל גם מרגיש עבד. סליחה שזה בעילום שם אני ממש חושש שיבולע לי.תודה רבה.

    • מאמן שלא משלם שכר או משלם בניגוד לחוק
      עו"ד זיו ביגלמן | 21/02/2016 11:15

      אתה במלכוד.
      אם תפנה ללשכה, הם לבטח יפתחו בחקירה כלשהי, ואז הם יכולים גם לשלול למאמן את האישור לאמן מתמחים ואז בסופו של הדבר אתה עלול למצוא את עצמך במצב שבו כל התקופה שהתמחת אצל אותו עו"ד בכלל לא תספר ואתה תשאר עם נזק עצום.
      מנגד אילו לא היתה כל בעיה מבחינה משפטית בהתמחות שלך, כלומר עשית עבודה משפטית בלבד ועמדת בכל הדרישות (שהן אגב פשוטות לחלוטין) אז לא אמורה להיות לך בעיה גם אם תפתח חקירה בעניין.
      ואז שוב נחזור לשאלה האם בכלל שווה כל הסיפור הזה?!

      לכן במידה ומדובר בנזק שהוא קטן יחסית, כלומר הפרשות ופער שכר קטן, הייתי שוקל אולי פשוט לסיים התמחות, לקבל רישיון עורך דין אחרי זה
      ולתבוע את המעביד "לשעבר" על כל הנזקים שנגרמו לך ולבצע גם פנייה ללשכת עורכי הדין במקביל.

    • אי תשלום שכר מינימום בהתמחות

      המאמן שלך מפר את דיני העבודה ואת כללי הלשכה והוא חשוף לדין משמעתי בפני ועדות הלשכה ומשרד התמ"ת ככל והדבר יתגלה.

      לתשומת לבך כי הלשכה אינה מאשרת התמחות שאין מקבלים עליה שכר מינימום, כך שאני לא חושב שיש לך יותר מדי ברירות חוץ מלמצות את זכויותיך בהקדם.

      בברכה,

      אורן טסלר, עו"ד
      מנהל פורום בחינות לשכה

      נייד: 052-2061262; מייל: orantesler@gmail.com