האם אקבל את כספי חזרה מגיסי פושט הרגל?

  • האם כסף שניתן לפושט רגל יכול להעלם?
    שמוליק | 01/02/2016 15:49

    הלוויתי לגיסי 200,000 ₪, הוא פתח עסק לפני כמה שנים והוא לא מחזיר לי את החוב. הוא מאיים עליי שאם אני אמשיך להטריד אותו הוא פשוט יפתח בהליך פשיטת רגל ואז אני לא אראה ממנו שקל. האם מותר לו לאיים עליי ככה? האם ישנו סיכוי שההלוואה שלי תעלם כלא היתה רק בגלל שהוא יהיה פושט רגל? במה זה כרוך?

    • האם אקבל את כספי חזרה מגיסי פושט הרגל?
      עו"ד טל פינק שליש | 02/02/2016 07:35

      בוקר טוב שמוליק

      אני לא יודעת מה היקף החובות של גיסך ולפיכך לא יודעת אם יש ממש באיום שלו שייכנס לפשיטת רגל, אולם ככל והוא אכן ייכנס להליך, אזי עלולה להיווצר עבורך בעיה.

      כאשר אדם נכנס להליך של פשיטת רגל, נאסר עליו על פי חוק להחזיר חובות, גם אם מדובר בחובות לבני משפחה - מאחר והדבר יהווה העדפת נושים אסורה.

      פושט הרגל משלם מדי חודש סכום לקופת הכינוס, וכן נכנסים לקופת הכינוס מלוא נכסיו - לדוגמא, קופות נזילות, זכויות, ירושות, מקרקעין וכיוצא בזה - ובסיום ההליך, אלו מתחלקים בין הנושים השונים.

      מאחר ובד"כ כאשר אדם מגיע לפשיטת רגל כבר אין לו נכסים, אז הסכומים לנושים, בדרך כלל, אינם גבוהים ומתחלקים בהתאם למעמד הנשייה שלהם.

      בברכה,

      טל פינק שליש, עו"ד
      מנהלת פורום בתי משפט ופשיטות רגל

      מונטיפיורי 4, פתח תקווה
      טל': 03-9312347; מייל: talfs.law@gmail.com