ניסוח תביעה אינטליגנטית?

  • עריכת תביעה אינטליגנטית
    מתמחה | 26/01/2016 19:16

    שלום חברים,
    לקוח שהגיע למשרד בו התחלתי לעבוד לאחרונה קיבל לידיו מכתב פיטורים. במכתב נטען כי פוטר הוא על רקע צמצומים. יודגש כי הוא היחיד שפוטר באותה עת. עוד יודגש כי הלקוח הגיע אל המשרד 3 חודשים לאחר פיטוריו.
    שיגרתי אל המעסיק מכתב בו נדרש הוא לשלם ללקוח את זכויותיו הסוציאליות.
    בתגובה, לפתע, למרות הנטען במכתב הפיטורים, נולדה לה עילה חדשה. המעסיק טען באמצעות עורך דינו כי הלקוח פוטר על רקע הפרות משמעת חמורות והפרות אמון. משכך, נטען, אין הוא זכאי לזכויותיו הסוציאליות.
    הלקוח טוען כי המעסיק לא דובר אמת.
    בימים אלה אני עורך את התביעה ותוהה עם עצמי מה היא הדרך הנכונה לפעול. האם כבר בכתב התביעה לעבור על כל טענה וטענה שהעלתה החברה במכתבה ולהראות כי אין לה שום אחיזה במציאות או לטעון בגדול כי המעסיק טוען במכתבו להפרות משמעת ועל כן טוען הוא כי העובד לא זכאי לזכויות סוציאליות. כלומר מבלי להתייחס לתוכן הנטען. מה הייתם מייעצים לי? מבחינה טקטית. החשש שלי כי אם אשלוף את כל הקלפים כבר בהתחלה הדבר יכול לשחק לרעתי. תודה על תגובתכם.

    • ניסוח תביעה אינטליגנטית?
      עו"ד אלי לוטן | 26/01/2016 21:11

      מתמחה יקר שלום,
      בדיוק בשביל זה יש לך מאמן.... זה כל הקטע של התמחות - לדון ולנתח סוגיות פרקטיות כאלה.
      שיקולים יש לכאן ולכאן - שקולים פסיכולוגיים/טקטיים, שיקולים סד"איים (עניין של חזית והרחבתה, התאמת טענות לכתב תשובה, כללי פרוצדורה בהתייחס לערכאה ועוד).
      שיחה זאת עליך לקיים עם המאמן שלך, תוך התייחסות לנתונים הספציפיים בתיק.
      מצטער שאין לי תשובה יותר קונקרטית, זה רק בגלל שאין יותר קונקרטי מזה...
      בהצלחה

      בברכה,

      אלי לוטן, עו"ד
      מנהל פורום עורכי דין

      ז'בוטינסקי 33, רמת גן
      טל': 03-6125353; מייל: ely@lotan-law.com