קניית התמחות - היכן להתמחות

  • התמחות במשפטים
    יוסי | 20/01/2016 22:22

    שלום
    אני סטודנט שנה ג' באחת הממכללות  ממוצע ההציונים שלי 92
    אני בעל נסיון משפטי עשיר בתחום הנדל"ן
    בשנים האחרונות ניהלתי 2 פרויקטים בבעלותי בהיקף של מליוני שקלים הכוללים עבודה מול הרשויות ייצוג בוועדות ערר עבודה מול יועצי מיסוי מקרקעין ועוד
    הגשתי קו"ח דרך קודקס ונדחתי היכן שחברי עם ממוצע ציונים נמוך וחוסר נסיון התקבלו
    אני יכול להתקבל להתמחות אצל עו"ד איתם עבדתי אך איני חפץ בכך כיוון שברצוני להתמקצע בתחום הנדל"ן
    למיטב הבנתי מעסיקים מעדיפים יסמנים ואני איני כזה
    האם לוותר ו"לקנות התמחות"?
    אודה לעצתך

    • קניית התמחות - היכן להתמחות
      עו"ד זיו ביגלמן | 24/01/2016 10:24

      היי יוסי,

      אני מניח שאתה לא בן 28 שסיים התמחות אלא קצת יותר מבוגר, יתכן וזו הסיבה שנדחתה בעבר, שכן אין ספק שיש קושי להתקבל להתמחות בגיל מבוגר, מה גם שציונים גבוהים במכללה לא תרשימים כל משרד.

      לא ברורה לי למה אתה מתכוון שמעסיקים מעדיפים להעסיק "יסמנים", לדעתי הדבר הפוך, כמובן שכול מעסיק הצפייה שלו מהמתמחה שהוא יעשה את מה שמבקשים ממנו, אבל כולם וגם אני מצפים להגדלת ראש וחשיבה יצרתית ונטילת יוזמה וכו'
      הדבר האחרון שמאמן רוצה הוא מתמחה שעובד כמו רובוט, כי אז יש המון מקום לטעויות, כי כל דבר צריך להסביר לפרטי פרטים וכו' וזה לא הרעיון מאחורי ההתמחות.

      לגבי קניית התמחות - אני לא כל כך מבין למה אתה מתכוון, אבל אם אין לך אופציה טובה יותר מלעשות את ההתמחות במשרדים שמכירים אותך, אז כמובן שתלך לשם.