האם מותר לפתוח עבור פושט רגל חשבון נאמנות?

  • פתיחת חשבון נאמנות לפושט רגל
    אסף | 17/01/2016 20:03

    שלום רב,

    פנה אלי לקוח בבקשה שאפתח עבורו חשבון נאמנות לטובת קבלת כספי פיצויי פיטורי ופנסיה.

    לשאלתי מדוע הוא אינו יכול לקבל את הכספים לחשבונו הפרטי, נעניתי שחברת הביטוח לא מוכנה להעביר את הכסף והיא תעביר אותו אך ורק לחשבון נאמנות.

    ומדוע חברת הביטוח לא מוכנה להעביר? כי יש לו בעיות בחשבון הבנק שנובעות מהליכי פשיטת רגל.

    שפניתי לבנק בבקשה לפתוח חשבון הבנקאית הרימה גבה, ואמרה שעלי לבדוק האם הדבר תקין.

    חבר מלומד הפנה אותי לסעיף 439 לחוק העונשין- הונאת נושים.

    מה דעתכם?

    • האם מותר לפתוח עבור פושט רגל חשבון נאמנות?
      עו"ד טל פינק שליש | 18/01/2016 11:56

      הי אסף

      שאלתך במקום...
      במידה ותקבל את הכסף הזה ותעביר לנושים, הדבר עשוי להיות הברחת נכסים מבחינת פקודת פשיטת הרגל, אשר הינה בעלת משמעות פלילית.
      ברגע שאדם נכנס להליך פשיטת רגל, מטיל המנהל המיוחד, במרבית המקרים, עיקולים בכל חברות הביטוח על זכויות פנסיוניות של החייב, ולכן לא יכולה חברת הביטוח להעבירם לידי החייב ישירות.
      תשומת ליבך כי פיצויי פיטורין שייכים לקופת הכינוס ולא לחייב עצמו.
      לגבי כספי פנסיה, התשובה לא חד משמעית.

      לא הייתי מסתכנת ופותחת עבור החייב את חשבון הנאמנות מאחר והדבר עשוי לסבך אותך.
      גם מבחינת הלקוח זה לא מומלץ, מאחר והמנהל המיוחד או הכונס הרשמי  יגלו, במוקדם או מאוחר כי הכספים הוברחו מקופת הכינוס והדבר עשוי לגרום לביטול הליך פשיטת הרגל כולו (זאת בנוסף למשמעויות הפליליות).

      בברכה,

      טל פינק שליש, עו"ד
      מנהלת פורום פשיטוות רגל ובתי משפט

      מונטיפיורי 4, פתח תקווה
      טל': 03-9312347; מייל: talfs.law@gmail.com

      • תודה רבה.  לת
        אסף | 18/01/2016 13:42