מה עושים לאחר תאונת דרכים?

  • תאונת דרכים בדרך לעבודה
    שרון | 31/12/2015 12:15

    שלום,
    לפני מספר ימים, הייתי מעורב בתאונת דרכים בדרך לעבודה.
    כתצואה מהפגיעה, אני סובל מפגיעה חזקה בגב עליון ותחתון, צוואר וכאבים ברגל ימין.
    לא בכדי, הרכב שלי נחשב כרכב מושבת ויורד מהכביש.
    הנהג השני, מודה כי הוא האשם בתאונה.
    הנני כבר מספר ימים בבית ולא בעבודה. ברצוני לדעת האם מקום העבודה צריך לשלם לי שכר עבור הימים האלה או שלא באם בכוונתי להגיש תביעה לביטוח לאומי.
    בנוסף, האם עליי להגיש תביעת רכוש כנגד חברת הביטוח שלי או כנגד צד ג׳ בגין הנזק לרכב?
    אציין כי שמאי מטעם חברת הביטוח שלי בדק את הרכב וציין כי הרכב לא לתיקון.
    ברצוני לדעת מה הפרוצדורה עכשיו לעניין הרכוש וכן לעניין הנזק הרפואי שלי.
    תודה.

    • מה עושים לאחר תאונת דרכים?
      עו"ד ערן אלזם | 03/01/2016 00:04

      שרון שלום,

      ראשית, רפואה שלמה.

      שאלתך מצריכה תשובה מקיפה ולכן כבר בתחילת תשובתי אמליץ לך לפנות לעו"ד העוסק בתחום לצורך קבלת יייעוץ פרטני.

      באופן עקרוני, באשר לתשלום ימי המחלה, מאחר והתאונה הינה תאונת עבודה, עליך להגיש תביעה מתאימה למוסד לביטוח לאומי לצורך תשלום ימי המחלה (ישנם מעסיקים מסויימים, בעיקר חברות גדולות, המשלמים בעצמם את ימי המחלה ומטפלים עבור העובדים בהגשת התביעה).

      חשוב מאוד
      - לפנות לקבלת טיפול רפואי.

      את תביעת הרכוש אמליץ לך להגיש, בשלב ראשון, כנגד חברת הביטוח אשר ביטחה את הנהג השני בביטוח צד ג' ולהימנע בשלב ראשון מהפעלת הפוליסה שלך.

      בכל שאלה נוספת אנחנו עומדים כאן לרשותך.

      עורך דין ערן אלזם
      מנהל פורום תאונות דרכים

      • תאונת דרכים בדרך לעבודה
        שרון | 03/01/2016 08:08

        תודה רבה.
        לגבי תביעת הרכוש, פניתי לחברת הביטוח שלי.
        האם זה אומר כי הפעלתי את הפוליסה שלי?
        נאמר לי מסוכן הביטוח שלי, כי היות והרכב שלי נחשב לרכב מושבת, אקבל כסף בגין השווי והנזק, מחברת הביטוח. מה לעניין תביעת צד ג׳? האם הסוכן/ חברת הביטוח שלי מטפלים בתביעה?
        תודה.

        • תשובה
          עו"ד ערן אלזם | 05/01/2016 12:00

          שרון שלום,

          אציע לך להפנות שאלותייך לגבי הפעולות שבוצעו בפוליסת הביטוח שלך לסוכן הביטוח, שכן כל תשובה שתינתן על-ידי תהיה השערה בלבד.

          בברכה,

          ערן אלזם, עו"ד

          מנהל פורום תאונות דרכים

          מגדל ב.ס.ר 3, רח' כנרת 5, בני ברק

          טל': 03-5230007; מייל: elzamlaw@gmail.com