תוך כמה זמן מתיישנת תביעת פיצויים בגין תאונה?

  • התיישנות
    אורי | 30/12/2015 14:53

    היי עו"ד אלזם,

    אבקש דעתך בנידון: אדם אשר עבר תאונת דרכים ומבקש להגיש תביעה בגין תאונת דרכים ביום האחרון של התיישנות התביעה, האם ניתן לומר שעצם "משיכת" הזמן נעשתה שלא בתו"ל? לפני 7 שנים הפסיקה היתה שונה, ויש לטעון שהתובע עשה שימוש בזמן שעבר על מנת לקבל פיצויים גבוהים יותר.

    • תוך כמה זמן מתיישנת תביעת פיצויים בגין תאונה?
      עו"ד ערן אלזם | 02/01/2016 23:43

      אורי שלום,

      ראשית, טענת שיהוי תעלה בכל מקרה, אך לא הייתי מהסס לרגע להגיש את התביעה.

      שנית, לא ברור לי עניין הפסיקה שהשתנתה, להפך, לאור התקופה שחלפה סביר להניח כי ויהיה קל יותר להוכיח את השפעת / אי השפעת הפגיעה על חייו של התובע.

      בהצלחה,

      עו"ד ערן אלזם
      מנהל פורום תאונות דרכים

      • תודה, המשך-
        אורי | 03/01/2016 09:01

        האם תוכל לכוון אותי לפסיקה עדכנית בנוגע לשיהוי?

        האם תביעה שהוגשה ביום לפני סוף תקופת ההתיישנות מלמדת על חוסר בתו"ל במקרה של ידיעה כי הזמן יטיב עם תשלומי הפיצויים?