מהי הדרך למנוע הקלטות ?

  • הקלטה
    אלי | 30/12/2015 09:22

    מתוכננת פגישה באזור מרכז של 3 אנשים ורוצים לוודא ששלושתם לא מקליטים את הפגישה.

    מה האפשרויות?

    2.אולי יודעים: האם אפשרי הסכם שכל דבר לא ישמש ראיה משפטית כתוצאה מפגישה זו?

    תודה

    • מהי הדרך למנוע הקלטות ?
      שמשון ג, משרד חקירות | 30/12/2015 09:30

      שלום רב,
      באופן עקרוני לא ניתן למנוע יכולות הקלטה.
      אשר על כן כדאי לצאת מנקודת הנחה שהשיחה מוקלטת ולנקוט בכל אמצעי הזהירות לבל יאמרו דברים שאינך רוצה שיצוטטו בהמשך.

      בעניין שאלתך השנייה, ניתן לערוך הסכם מבעוד מועד ולהגיע להבנות בדבר אותה פגישה. מומלץ לפנות לעו"ד שיבחן את ההיבט המשפטי וייתן מענה כמבוקש.

      בברכה,
      שמשון ג שרותי חקירות.

      • אסביר אחרת
        אלי | 30/12/2015 12:34

        רוצים לשכור מכשיר לכמה שעות שבעזרתו נאתר הקלטות ונוודא, שהרי הוסכם שלא יהיו הקלטות

        • לא קיים מענה לדרישה
          שמשון ג, משרד חקירות | 30/12/2015 13:10

          שלום רב,

          אני חוזר ומציין שלא תוכל למנוע הקלטה ו/או לדעת באופן מוחלט שהשיחה אינה מוקלטת.

          ניתן יהיה להקליט את השיחה לטלפון הנייד ו/או למכשירי הקלטה אנלוגים או דיגיטאליים ואין לכך מענה.
          ניתן לשבש טלפונים ניידים וניתן למנוע שידורים של משדרים אבל זה לא נותן פתרון להקלטות ישירות.

          בברכה,
          שמשון ג שרותי חקירות.

          • ואם
            אלי | 30/12/2015 16:00

            ואם נשלוף את הבטריות מטלפונים הניידים? או מהמכשירים ונעשה חיפוש פיזי?

            תודה

            • תגובה
              שמשון ג, משרד חקירות | 30/12/2015 17:13

              שלום רב,

              אם תוציאו את הסוללות ממכשירי הטלפון ואם תעשו בידוק פיזי מלא ומדוקדק ואם הסביבה היא סביבה "סטרילית", רמת הסבירות שהשיחה תוקלט תשאף לאפס.
              (אם מדובר בשיחה ששווה להשקיע בה, תמיד ניתן יהיה להיעזר באמצעים אנושיים וטכנולוגיים לתיעוד השיחה)

              בברכה,
              שמשון ג שרותי חקירות.