יגעת ומצאת תאמין

  • Marian
    מריאן | 29/12/2015 17:57

    שלום רב,
    ברצוני לדעת מה הסיכוי (אם בכלל) להתקבל כעו"ד צעירה למשרד שעוסק בתחום הפלילי אם בתקופת ההתמחות עסקתי בתחום האזרחי? אציין שבמהלך הלימודים בחרתי בחטיבה למשפט פלילי וקרימינולוגיה (בממוצע ציונים גבוה) ושיש לי זיקה רבה לתחום ורצון עז ללמוד ולהתפתח.
    תודה מראש
    בברכה,
    מריאן

    • יגעת ומצאת תאמין
      צבי שמיר, עו"ד | 20/01/2016 08:36

      להקה של צפרדעים טיילו להם ביער, לפתע, נפלו שני צפרדעים לתוך בור עמוק מאוד. כל שאר הצפרדעים התגודדו יחד סביב הבור. כשהם ראו עד כמה הבור עמוק הם צעקו לצפרדעים שנפלו: "חבר'ה, אין לכם שום סיכוי שתצאו מכאן בחיים... אתם נחשבים כבר למתים... חבל לכם בכלל להתאמץ!" לצפרדעים שנפלו לא היה שום חשק לוותר על חייהם בכזאת קלות. התעלמו שני הצפרדעים מקריאות חבריהם וניסו לטפס ולקפוץ החוצה בכל כוחם,בשעה שהצפרדעים שמחוץ לבור ממשיכים לצעוק להם ולסמן להם בכל מיני דרכים עם הידיים שאין להם סיכוי... אחד הצפרדעים שמע בעצתם של הצפרדעים, אפסו כוחותיו, הוא נכנע, ומיד נפל ומת בקרקעית הבור. הצפרדע השני, לא ויתר, הוא המשיך לנסות בכל כוחו בשעה שהצפרדעים מסמנים לו בתנועות וצועקים מפתח הבור:"חבל על המאמץ... אין לך שום סיכוי בעולם...", "הפסק את המאמץ והסבל שלך, ופשוט תמות". בכל זאת הצפרדע המשיך לנסות ואף הגביר את מאמציו לנוכח קריאות חבריו... ובסופו של דבר, בשארית כוחותיו הצליח לצאת מן הבור עייף ותשוש. לאחר שנח מעט, שאלו אותו חבריו הצפרדעים: "איך עשית את זה? הבור היה ממש עמוק וסיכוייך להינצל היו אפסיים?..."בשפת הסימנים הסביר להם הצפרדע הזה כי הוא חירש... הוא לא שמע מה אומרים לו, ובטעות פירש את קריאותיהם הנרגשות כמילות עידוד...

      בברכה,

      צבי שמיר, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      צה"ל 26, גן יבנה
      טל': 072-2485511; מייל: shamir@nonstop-law.com