גט שהוצא בכפיה

  • בית דין רבני
    אורחת | 26/12/2015 19:38

    גט שהוצא מאישה במצב פיזי ונפשי רעוע האם ניתן לפסול אותו?
    האם חובה על בית הדין הרבני לפסוק מזונות אישה כשלא עובדת, עד הגט?

    • גט שהוצא בכפיה
      טו"ר יצחק עמרני | 26/12/2015 19:48

      שלום לך,

      גט שניתן לאשה, אף במצב נפשי רעוע הינו כשר.
      בנוגע למזונות, לאישה מגיע מזונות עד לחיובה בגט, במידה ותבעה. במידה ולא תבעה, אז עליה להוכיח כי לוותה לצורך כך.

      בברכה
      יצחק

      • בית דין רבני
        אורחת | 26/12/2015 20:29

        גם כאשר מדובר על גט שהוצא מאישה שהתעלפה?
        האישה תבעה מזונות אישה אך לא נפסקו לה ללא סיבה. נפסקו לה מדור והוצאות חלקיות.

        • קבלת הגט ע"י אישה
          טו"ר יצחק עמרני | 26/12/2015 21:52

          בשונה מהאיש, ע"פ ההלכה אישה אינה צריכה הסכמה מדעת או רצון לקבל את הגט, אלא היא מתגרשת עם קבלת הגט בפועל. אכן ישנו חרם דרד"ג שלא לגרש אישה בעל כורחה אולם אם גט זה סודר, לא יבטלו אותו בשל חד"ג שהינה תקנה מאוחרת.

          אם מסיבה כל שהיא ביה"ד לא פסק בזמנו מזונות ניתן לערער תוך 30 יום ממתן פסה"ד.

          • בית דין רבני
            אורחת | 26/12/2015 22:09

            מה פירוש חד"ג הינה תקנה מאוחרת?
            הגבוה קבע לדון במזונות רטרואקטיבית אחרי גט, האם זה מחייב את האזורי שמתעלם/מתחמק משום מה?