תאונה מבויימת

  • תאונה מבויימת?
    רוני | 11/12/2015 11:44

    תמול כאשר הגעתי לככר עצרתי והסתכלתי לצד שמאל בכדי לראות בא מגיעים רכבים ונכנסים לככר וכשראיתי שאין התחלתי לנסוע באטיות עוד לא הספקתי לנסוע יותר מאשר שני סנטימטר שמעתי צעקה אוי הרגל שלי הרגל שלי מיד ירדתי מהרכב וראיתי אדם יושב על המדרכה כאשר גלגל קדמי עלה מעט על הרגל שלו מיד חזרתי אחרוה והוא משך את רגלו כאמור בוודאות גמורה לא עמד אדם בשדה הראיה שלי כאשר התחלתי בנסיון להשתלב בככר,שאלתי אותו באם הוא רוצה לצלצל לאמבולנס ענה שלא וכי יש לו מזל שהוא נועל מגף אך לאחר מכן הוא טען שאשתו אחות והיא מגיעה ואכן אשה אשר לא הביעה שום סימן דאגה ואף לא שאלה מה קרה לאחר התייעצות אתה אמרו שכן מעוניינים לגשת לבית חולים והם הזמינו אמבולנס כאשר ה"נפגע" ביקש לפנות אותו לאסף הרופא מיד חשדתי כי אשתו עובדת שם ואף הפרמדיק אמר לו זה תוכנית לבקשתך,אנו נוכל לפנות אותך לשיבא או לבלינסון שוב לאחר התעייצות עם האישה סוכם כי יפונה לבלינסון אשר בפתח תקוה,כמובן נשארתי באותו מקום מבלי להזיז את הרכב עד שהגיעה ניידת ויחד חיכינו לבוחן כשעה וחצי עד שהוא הגיע התחיל במדידות ואף לקח את הרכב לנסיעה ועשה מספר סיבובים סימן סימונים על הכביש למרות שלא היתה בלימה וחזרתי והדגשתי בפניו שהאירוע קרה על מעבר החציה מספר פעמים הייתי כבר עייף מותש ורעב ועדיין הוא רשם דפים שלמים בדק את הרשיונות ולבסוף לקח את רשיון הניגה ונתן לי במקומו זמני עד ליום שני וביקש שאגיע לענף התנועה,בינתיים עודנו רושם התקשר  ה"נפגע" לפלאפון שלי ולשאלתי הוא אמר תודה לאל לא קרה לי כלום..השוטר הבין שמדובר ב"נפגע" לקח ממני את הטלפון והחל לשאול לשמו או כתובתו אך הוא סירב לתת לשוטר כל אינפורמציה ולא ענה על שאלותיו למרות שהשוטר מסר לו את שמו המלא ואת תפקידו ה"נפגע"המשיך בסרובו למסור פרטים מזהים וסגר את הטלפון,השוטר רשם את מספר הטלפון שהופיע על הצג שלי וכאמור הזמין אותי לענף התנועה השאלות:האם כל הפרוצדורה הנ"ל הייתה דרושה למרות שחזרתי וטענתי כי ה"אירוע" חל על מעבר החציה,ולא בשום אופן כפגיעה ע"י הפגוש או אף הכנף ? זאת שרק אצבעות רגלו היו מתחת לצמיג והוא היה יושב,לא שוכב והמשתמע מכך כי הוא שלח את רגלו ובאותו זמן ישב על המדרכה כי לא היה מצב שהייתי רואה אדם עומד וממשיך לנסוע לכן חשדתי מיד כי מדובר בביום בנוסף לשאר הדברים שצוינו,כמו כן האם ניתן להוסיף דברים אלא לעדות שמסרתי אשר תואמת פחות או יותר אך הייתי בסערת רגשות ורעב.? כאמור האירוע לא חל בזמן נסיעה ולא היו סימני בלימה או כל דבר אחר המצביע שלא נתתי זכות קדימה,אודה לכם על כל תשובה שתשכיל אותי.

    • תאונה מבויימת קישור
      עו"ד ערן אלזם | 14/12/2015 21:05

      רוני שלום,

      ראשית, מבחינה ביטוחית אתה יכול להיות רגוע, ככל והנפגע יחליט להגיש תביעת פיצויים, היא תוגש כנגד חברת הביטוח המבטחת את רכבך בפוליסת ביטוח חובה ואין לכך השלכות כלשהן מבחינתך.

      מבחינת החקירה המשטרתית, אאלץ להפנות אותך לפורום דיני תעבורה - מצ"ב קישור.

      בהצלחה,

      עורך דין ערן אלזם
      מנהל פורום תאונות דרכים

      פורום דיני תעבורה