דחיית תביעה על ידי צד שלישי - מה עושים?

  • דחיית תביעה צד ג
    דור | 17/09/2015 11:25

    רכבי עבר תאונה כשרכב צד ג נכנס בעצמה ברכבי מאחור כאשר רכבי עומד ברמזור אדום.( אירע בחודש דצמבר 2014)יש תמונות של הנזק שצולמו במקום האירוע  ע"י בני שנהג ברכב. (הנהגת שפגעה התעסקה אם הילד מאחור בזמן הפגיעה)
    1. ניסיתי לפנות לבעל הרכב טלפונית ולקח זמן להשיגו, לבסוף לאחר  מס' שבועות לחודש בערך הצלחתי לשוחח עמו. פניתי לבעל הרכב הפוגע על מנת לבחון אפשרות תיקון הרכב ללא הפעלת הביטוח וללא שמאי, סיכום השיחה היה שאם הנזק לא גבוה אזי אעדכנו ונסיים זאת בנינו (הכוונה שהוא משלם את עלות הנזק)
    2.בהמשך נגשתי למוסך על מנת שיעריגו את גובה הנזק - הסתבר שהנזק אלפי שקלים תיקון ושעדיף לערב שמאי.
    3. נגשתי למוסך נוסף וגם שם נאמר לי אותו הדבר.
    4.ניסיתי שוב להשיג את בעל הרכב הפוגע (צד ג') על מנת לעדכנו שבמקרה כזה אין ברירה וצריך להפעיל ביטוח, לא הצלחתי להשיגו טלפונית ולכן שלחתי לו הודעת מסרון בחודש אפריל השנה.(פעלתי מתוך הגינות)חיכיתי זמן מסוים שיגיב להודעה אך לשווא. ניסיתי שוב ושוב להתקשר אליו ולבסוף דברנו, עדכנתי אותו על ההודעה ששלחתי לו ועל כך שאני מעדכנו למען ההגינות והיות וסכום הנזק גבוה- אלפי שקלים שהפעלתי את הביטוח - סוכם שאין בעיה מבחינתו לפעול דרך הביטוח, עוד אמרתי לו שאם הוא צריך פרטים נוספים הוא יכול להתקשר.
    5. בהמשך שמאי מהביטוח שלי העריך את הנזק במוסך, בוצע תיקון ( הייתה אפשרות להחליף פגוש אחורי שזה העדפה של המוסך  אך אז העלות הייתה יוצאת יקרה בהרבה)
    6.הביטוח שלי הגיש תביעה לביטוח צד ג' לתשלום הנזק וכן עלות השמאי.
    7. בחודש אוגוסט הייתה פניה מצד חברת שמאות מטעם חברת ביטוח צד ג' לבצע בדיקת שמאי נגדית, בדקתי זאת עם חברת הביטוח שלי על מנת לוודא שזה מקובל, (לקח קצת זמן)לאחר מכן שפניתי אליהם לתאום הבדיקה הם טענו שכבר לא צריך ואפנה לביטוח שלהם.
    8. פניתי לביטוח שלהם לפני ראש השנה והם אמרו שהתביעה נדחית אך לא על רקע השמאי ושאדבר עם הביטוח שלי. פניתי לביטוח שלי גם באמייל ולאחר זמן מה קבלתי תשובה שביטוח צד ג' שלחו מכתב לביטוח שלי שהם דוחים את התביעה, לטענתם :המבוטח שלהם מתנגד לתשלום עפ"י סעיף 68 ולטענתו הנזקים הנתבעים אינם קשורים לאירוע של התביעה. טוענים עוד שהשמאי שלהם לא זכה לשיתוף פעולה מצידי בנוסף טוענים שהרכב שלי נבדק 3 חודשים לאחר האירוע ושאין להם וודאות/הוכחה שהנזק הנתבע אירע בתאריך שדווח.
    9. הביטוח שלי אומר שיעזרו לי לכתב תביעה לבית משפט לתביעות קטנות .
    כיצד אתם מציעים לי לפעול בנושא ?
    א. האם להתקשר לבעל הרכב הפוגע - הרי סוכם איתו שאין בעיה לגשת לביטוח ועכשיו הוא מחליט שהנזק לא קשור לאירוע ( אני טוען שהנזק הוא אך ורק קשור לאירוע - הנהגת הפוגעת גם לא צילמה ובני שנהג ברכב צילם בזמן ובמקום התאונה).
    ב. אני עדיין מוכן לבדיקת השמאי שלהם - סעיף 7.
    ג. אכן הרכב נבדק כ 3 חודשים לאחר המקרה אך היה לכך הסיבות שציינתי סעיפים 1 עד 4 .

    האם כדאי לפנות לביטוח צד ג אם תשובות שלי למכתב הדחייה שלהם ? או שעדיף שחברת הביטוח שלי תשלח להם( לא נראה לי גם שהם מודעים לכל ההשתלשלות הדברים)ואם כן האם טלפונית או במכתב/באמייל ?

    במידה ובכל זאת אגיש תביעה מה המלצות לטעון בתביעה ?

    יש לקחת בחשבון שיש ברשותי הצילומים , חוות דעת שמאי, קבלות על הנזק, צילומים שבני צילם בטלפון שלו ושלח לי ב whatsup באותו יום של התאונה(רואים תאריך) , ההודעות ששלחתי לו במיסרון , צילום מסך של תאריך השיחה האחרונה עם בעל הרכב הפוגע.
    איזו הוכחה יש להם שיכולה לדחות את התביעה ?
    תודה

    • דחיית תביעה על ידי צד שלישי - מה עושים?
      עו"ד אריק ארביב | 20/09/2015 11:15

      דור שלום,

      אם חברת הביטוח מסרבת לשלם יש באפשרותך 2 אפשרויות: 1 - להפעיל את הביטוח שלך, בהנחה והרכב היה מבוטח בביטוח מקיף (לכך יש יתרונות וחסרונות) 2- להגיש תביעה כנגד הרכב הפוגע וחברת הביטוח שם תעלה את כל טענותייך, הצד שכנגד יעלה טענותיו, ובית המשפט יכריע.

      בכל מקרה, ממליץ לך להיוועץ עם עורך-דין המתמחה בתחום תאונות הדרכים בטרם הגשת התביעה.

      בכבוד רב,

      אריק ארביב, עורך-דין ומגשר
      מנהל פורום תאונות דרכים

      • פנייה לפני הגשת תביעה
        דור | 21/09/2015 13:08

        תודה,
        הרכב שלי מבוטח צד ג (שנת 98 - כבר לא מבטחים מקיף)
        לפני הגשת תביעה האם כדאי שאני או חברת הביטוח שלי תדבר / תכתוב מול חברת ביטוח צד ג' ?( להעביר תשובת תגובה ושהרכב ייבדק ע"י שמאי שלהם ושיראו תמונות וייכחו שאכן  התיקון קשור לתאונה ואולי התביעה והביורוקרטיה תקטן לכולם ואולי ישתכנעו שהצדק איתי וישלמו. ?
        במידה וכן תוגש תביעה איזה בית משפט כדאי ? הסכום הוא של כ 9000 ש"ח ( תיקון + בדיקת שמאי).
        האם בית דין לעבורה או נזקי רכוש או תביעות קטנות ?או משהו אחר ?
        האם כדאי שאדבר עם בעל הרכב הפוגע לברר על סמך מה החליט פתאום שהנזק שתוקן אינו קשור לתאונה ?(לאחר שאמר לי טלפונית שאין בעיה שהכול יהיה דרך הביטוח)
        תודה