להגדיר היטב מהו שיתוף פעולה

  • רעיון למוצר בתחום המזון
    ליאור | 17/09/2015 08:55

    שלום,

    יש לי רעיון למוצר וגם רעיון לחברה שמייצרת מוצרים דומים, שאליה ברצוני לפנות כדי לבחון אפשרות לשת"פ.
    השאלה: באילו צעדים עלי לנקוט כדי לקדם את זה בתבונה.

    • להגדיר היטב מהו שיתוף פעולה
      ofer309 | 19/09/2015 04:42

      בראיה עסקית שיתוף פעולה משמעו אתה מרוויח אני מרוויח ככל שהיחסים הם שוויונים יש לשת"פ כושר שרידות גבוה כאשר היחסים אינם כאלה החלש כלכלית בקלות יכול למצוא את עצמך עובד עבור החזק כלכלית.

    • הגנה על רעיון
      בן שחר עריכת דין | 15/11/2015 14:26

      יש להגן על הרעיון בכל דרך. להחתים על הסכם סודיות וכן מותר לך להקליט גם בחשאי פגישה בה מתחייבים לך בעל פה על סודיות אם לא מוכנים לחתום על הסכם. כמו כן, רעיונות מתחומים שונים, יכולים להיות מוגנים באמצעות פטנט, סימן מסחר ובדרכים שונות. פעמים רבות, פיתוח הרעיון בעצמך עד שלב יותר מתקדם, עדיף על חשיפתו בשלב מוקדם אולם לא תמיד זה המקרה.