תשובה

  • האם חברת הביטוח יכולה לחייב אותי לצרף תביעה של ת"ד
    מיגל | 09/09/2015 13:46

    האם חברת הביטוח יכולה לחייב אותי לצרף תביעת ת"ד קודמת לתביעת ת"ד נוכחית?במקום שתי תביעות נפרדות?

    זאת אומרת- האם יש דרך שחברת הביטוח יכולה לבוא ולטעון כי לא ניתן לקבל פעמיים פיצויי השתכרות בגין שתי תאונות הדרכים שעברתי, ולכן - יש לאחד את התביעה בשתי התאונות ולדון בהם ביחד?

    תודה מראש,

    • תשובה
      עו"ד אריק ארביב | 10/09/2015 12:47

      שלום,

      אין מניעה להגיש שתי תביעות שונות אם מדובר בשני מקרים שונים. באשר לפיצוי, אם ישנה מחלוקת האם הנזק נגרם מהתאונה הראשונה או השנייה, הרי שבמקרה שכזה יש צורך להגיש תביעה אחת.

      בכבוד רב,

      אריק ארביב, עורך-דין ומגשר
      מנהל פורום תאונות דרכים

      • תודה על המענה. אבל-
        dd@gmail.com | 10/09/2015 13:18

        על סמך איזה עילה יכולה חברת הביטוח לחייב אותי לתבוע תביעה אחת בגין שתי התאונות? (שתי תאונות רחוקות אחת מהשני מבחינת זמן) זה מצוין בחוק? יש פסיקה קודמת בקשר לכך?

        • המשך...
          עו"ד אריק ארביב | 20/09/2015 11:11

          לא ניתן לחייב, אך היה וחברת הביטוח תגיש בקשה לאחד את התיקים ובית המשפט ייעתר, עלולים לפסוק נגדך הוצאות.

          בכבוד רב,

          אריק ארביב, עורך-דין ומגשר
          מנהל פורום תאונות דרכים