חומר פוגעני במהלך לימוד- בחירת תחום התמחות

  • קורס שגרם לי לחלחלות ועוגמת נפש
    דוד | 08/09/2015 16:55

    שלום רב,
    בקורס מסויים במכללה שלי    חובה עליינו לראות מספר סרטים.הסרטים המדוברים הם בעלי עלילה מזוכיסטית המדברת על פסיכופטים רציחות ודברים מסוגננים בסגנון זה,הדבר לא ניראה לי ראוי בעליל, לגרום לי להיחפש לדברים כאלה, אני רואה סרטים אלה כדבר אשר משאיר בי צלקת לאורך זמן ולא ניראה לי הגיוני !מעבר לכך המרצה במהלך השיעורים הראשונים הורידה את הרוח מהמפרשים עם כל מיני אימרות לא הגיוניות שהורידה לאנשים את הכוח מבחינה פסיכולוגית ואין זה ראוי שיהיה במכללה בכללאין היא יכולה להחליט להגיד דברים כאלה כגון : מגיל 25 איאפשר להתחזק ולהרזות כי מגיל זה זה כבר קשה ועוד כל מיני אימרות שלא מתאימות , ראיתי במו אני אנשים מלאים בכיתה שנפלו פניהם.מהצד אולי הדבר יכול להשמע כקטנוני אבל עדיין אין זה ראוי ועוד במוסד כמו שלנו.ולא לא הלכתי למכללה בשביל ללמוד אך להרוג אנשים ולא מעניין אותי שבכל סביבה תמיד יש אנשים פסיכופטים שנהנים לרצוח ועוד ......

    סטודנט למשפטים, האם יש משהו לעשות? האם הדבר נשמע לכם הגיונים? האם הדבר מותר?
    אני מרגיש שזה פוגע בי נפשית לראות את הסרטים האלה זה עושה לי ממש רע

    • חומר פוגעני במהלך לימוד- בחירת תחום התמחות
      עו"ד זיו ביגלמן | 15/09/2015 14:49

      לדעתי אתה מגזים לחלוטין.
      עולם המשפט הינו עולם רחב מאוד.
      כך למשל דוגמא אישית שלי- יצא לי לקרוא ולראות דו"ח פתולוגי כולל תמונות מספר פעמים במקרים של תאונות עבודה.
      עכשו אתה יכול להבין שבתאונת עבודה שבמהלכה עובד נהרג אז התאונה היתה קשה מאוד.
      הדבר ברור שיצר לי תחושות לא נעימות וגם לא נעים לחקור מומחים על נושאים כאלה וכו' אבל מה לעשות זו העבודה ואין לדעת איך הגלגל מסתובב.
      בשלב הנוכחי שלך אתה נחשף להמון תחומים והמון דברים, חלק אתה תאהב יותר וחלק פחות, אתה בשלב שאתה יכול לבחור ולהוביל את הקריירה שלך לכיוון שאתה רוצה.
      הקרוס שלקחת אני מניח שהוא קורס בחירה ואני מניח שהוא קשור לתחום הפלילי- ומה לעשות שבתחום הפלילי לסינגור יוצא גם לייצג אנסים רוצחים וסתם אנשים רעים שעושים מעשים הזהויים בלי הסבר- אני בטוח שהסנגור לא מזדהה עם המעשים האלה אבל בכל זאת הוא מייצג אותם וגם על הצד הטוב ביותר.
      אכן לעיתים נדירות יש מקרים קשים שאף סנגור לא רוצה לייצג ויש קושי למינוי (לאחרונה היה מקרה כזה) אבל בסוף אין מה לעשות כי החוק מחייב את המדינה להעמיד סנגור לנאשם בעברות מסוימות.

      בקיצור תבלע את הגלולה ותמשיך הלאה, פשוט עכשו אתה יודע שהתחום הפלילי ממש לא מתאים לך.

      בהצלחה בהמשך הדרך בתחום האזרחי/מסחרי וכו'