חשבון מד"א

  • חשבון מד"א
    קרן ל | 19/08/2015 10:13

    ארעה ת"ד בדרך לעבודה
    חשבון מד"א הגיע אלי הביתה
    טרם פניתי למל"ל ואינני יודעת אם ארצה לפנות
    האם חב הביטוח תשלם על הפניוי במידה ואני מודיעה כי אני לא פונה למל"ל או שאני מחוייבת לפנות למל"ל לתשלום מד"א?
    תודה

    • חשבון מד"א
      עו"ד יקי רנד | 20/08/2015 13:23

      אם לא תממשי את זכאותך בביטוח לאומי, חב' הביטוח עלולה להערים קשיים.

      • מדא
        קרן ל | 20/08/2015 13:36

        אבל על מי החובה לשלם?האם יש חוק/תקנות או שכל חברת ביטוח והנוהל שלה.
        במידה ואני בחו"ל האם קרוב משפחה יכול להגיש זאת למלל במקומי?
        האם עדיף לשלם ואחכ לבקש החזר בכדי שהסכום לא יעלה

        תודה

        • המשך
          עו"ד יקי רנד | 20/08/2015 13:38

          החובה הראשונית היא על הביטוח הלאומי. לא נתקלתי במקרה בו הנפגע לא מימש את זכאותו להחזר מהמל"ל ופנה לחב' הביטוח. תוכלי לשאול גם בפורום ביטוח לאומי.