פני לפורום המתאים

  • צריכה עזרה דחוף וכל המקרה מסופר בתוכן
    גילה | 13/08/2015 07:45

    שלום למנהל הפורום והעוד הפעילים פו יש לי כמה שאלות אני לא יודעת מה לעשות כבר

    והאם זה אכן תחום הטיפול שצריך אבל הגיעו מיים עד נפש ונראה לי צריך התערבות של איש מקצוע.מכיון שאני שכירה שבקושי מסיימת את החודש עובדת בעוד משרה וצריכה לפרנס נפשות נוספות.אין ברשותי כסף לאיש מקצוע למרות שאני בטוחה שזו הדרך המנומסת לפעול.

    הסיפור שלי הוא כזה .לפני עשור רכשתי דירה בכספים שקבלתי בירושה מאבי זל דירה קטנה במרכז תל אביב

    רכשתי אותה מכל מיני פרמטרים מחיר זול מאוד סביבה נחמדה מכיון שאני מתנדבת בגופים ציבורים כגון כלביות רשות הטבע והגנים וכו... אז הבינין היה מוקף בעצים מדהימים עם גזעים שרק בתל אביב אפשר לראות עצים בני 60 שנה . ופה מתחיל הסיפור שלי .

    בכניסת הבינין רחבת הבינין מבין שתי פינות הגדר של הבינין בצד שמאל גובל עם בינין שמסתבר שבו גר וועד הבית של הבינין. ישנו עץ מהמם שעושה צל על כל צידו השמאלי של הבינין המדרכה ושטח החצר של הבינין שאני מתגוררת בו . מצידו השמאלי של הבינין בגדר שגובלת עם הבינין שסימו לבנות לפני כ 4 שנים היה עץ זהה שעשה צל על צידו הימיני של הבינין וכניסת הבינין שביל כניסת הבינין  וכל שטח החצר. (ישנו גם עץ בשטח האחורי של הבינין גם צמוד לגדר עם הבינין החדש שבנו )משום מה העץ בחלקו האחורי עושה לבעל הבינין החדש צל על כל דירות הגן שלו ומציל את שטח החצר מלבד עצים צעירים שהוא דאג לנתוע בשטח הבינין שלו (זה משקיע צרפתי עם שותפים שגרים באותו בינין ואת יתר הדירות משכירים לתושבי חוץ לתקופות קצרות וארוכות )לפני 4 שנים יום בהיר שאני חוזרת מבין עבודה לעבודה  אני מגלה משאית שמפנה את כל העץ שעמד בחלק הימני שגובל עם הבינין החדש בחזית הבינין מלבדו כל העצים השאירו אותם מה שנשאר זה גזם עץ עבה מהמם . עם כאב לב שברון לב מועקה הדירה וחוסרת יכולת להחזיר את הנעשה לאחור התחלתי למרר בבכי ולא ידעתי מה לעשות. לא פניתי לאיש והתחלתי לברר ברשות הטבע מה עושים. נאמר לי שזה עבירה על חוק פקיד היערות קריטת עצים ללא בקשת רשות של איש. שאלתי את וועד הבית הוא לא התיחס אלי כהרגלו זוק זקנים הרירים בנפשם שאחד מהם הראה לי הסכם כתוב תמורת עץ אחד בן 60 שנה 4 עצים  צעירים מבלי לנמק איזה עץ מי אמור לטפל בעצים צעירים לאורך כל השנים הראשנות מבחינת תחזוקה והשיה וטיפוחם. לאחר מכן פניתי לנציג הבינין החדש שזה התיחס בזלזול כמו וועד הבית ואמר תתבעי אותנו.שניהם גם וועד הבית וגם הנציג הבינין החדש עברו על חוק קריטת עצים אין להם אישור כזה מפקיד היערות ואגרונום נתחיל מזה.נמשיך שמאותו יום העצים פשוט נבלו והדרדר מצבם. הבאתי אגרונום פרטי שהסביר שזו עבירה על החוק שאותם עצים צריכים בשנים הראשונות כמויות אדירות של מיים דשן זמן וטיפוח. מאותו יום איש לא מטפח משקיע ועושה משהו. לא וועד הבית של הבינין שלנו שבקושי מזמין איש לשטיפת רצפות פעם בשבועים . ולא נציג הבינין החדש שרק דואג כיס הפרטי שלו ולדיירי החוץ שלו .מסתבר שלבינין החדש יש עוד חריגות שונות ומשונות שהעיריה לא היתה מאשרת אותם בכלל וזה גובל בפלילים. אבל נשים את זה רק בצד.

    אני בזמני הפנוי בין עבודה לעבודה עם כאב לב תיסכול חוסר יכולת לעשות כלום עומדת כל יום מזה 4 שנים רק בשנה הראשונה חיכיתי לראות מי יעשה מה בקשר למצב ובגלל חוסר התיחסות קניתי צינור מיים ועל חשבון כל הדיירים וחשבוני זמני הפנוי שאני יכולה לעבוד בעוד עבודה בזמן הזה  הולכת קונה דשנים מתיעצת עם גננים על כל נזק שנגרם לעצים כי מבחינתי שתלו עצים סוג ב  שלא עלו כלום מלבד הובלה. עומדת שעתיים כל  יום ומשקה את אותם עצים רק בזכותי אותם עצים נראים קצת עם שמחת חיים ומטופחים.אני מרגישה שמזלזלים בי מכל הבחינות ומכל הצדדים של הבינין שלי וועד הבית ונציג הבינין החדש.

    אני כותבת הודעה זו כדי לנסות להבין את מה שאני יכולה לעשות להגיש תביעה נגד שני הצדדים שעברו על חוק קריטת עצים ללא אישור מפקיד היערות אין להם הסכם כזה בנוסף רק אני מטפחת את העצים וזה ממש לא התפקיד שלו פשוט קפוא אותו עלי בלי שבקשו בגלל שיש לי לב טוב ורחב אני עושה זאת אז יש פה זמן מבוזבז כסף וציוד מבוזבזב מכיסי הפרטי . עץ שהיה אחת הסיבות לרכישת הדירה שלא ניתן להחזירו רק עם יעתיקו עץ כזה מהצפון שכרוך בעלויות מטורפות .ויש עוד סיבות נוספות מאמינה שיכלות לשמש עילה לתביעה. מכיון שאני שכירה בכמה עבודות וצריכה לפרנס עוד אנשים אני עובדת עצות ולא יודעת מה עלי לעשות

    ואשמח ליעוץ ועזרה לא בהכרח תביעה קטנה ולנסות לקבל את מה שמגיע לי על נסיבות העבר ההווה והעתיד שלא ניתן להחזירו .

    מחכה לתשובות בהקדם

    וממש תודה רבה

    גילה

    • פני לפורום המתאים

      הפורום משמש מתן מענה לשאלות של מתמחים בנוגע לתקופת ההתמחות.