הגדלת מזונות

  • הגדלת מזונות
    דב | 02/08/2015 22:17

    שאלה :אנחנו גרושים שבע שנים כאשר המזונות משולמים בצמוד למדד יוקר המחיה דהיינו על שני ילדים התחיל ב2500 ועכשיו זה עומד כבר על 3000. פתאום גרושתי החליטה שרוצה הגדלת מזונות ויש לציין כי בינתיים נוסף לי עוד ילד מאשה אחרת. איך מתמודדים מול זה ? ומה הסיכוי?

    • הגדלת מזונות
      דב | 03/08/2015 00:03

      בנוסף יש לציין כי מעבר למזונות אני משתתף בכל הוצאות חריגות כגון טיפולי שניים שעד עכשיו שילמתי כל חודש 400 שח שיעורים פרטיים פסיכולוג וכו ולא התחמקתי משום תשלום ולכן אם כעת תהיה הגדלה ויש לי גם הוצאות חריגות אז מה אני אמור לשלם את כל המשכורת על הילדים?

      • הגדלת מזונות
        עו"ד אמיר זבולון | 03/08/2015 08:11

        דב שלום,
        ראשית, העובדה שנולד לך ילד נוסף אינה מהווה סיבה להפחתת דמי המזונות.
        שנית, על מנת שגרושתך תוכל להוכיח את תביעתה ככל שתוגש לשם הגדלת דמי המזונות היא תידרש לשכנע את בית המשפט שחל שינוי בנסיבות ושכיום אתה מרוויח יותר או שכיום הילדים צורכים יותר והוצאותיהם גברו ולכן, יש מקום להגדלת דמי המזונות. ככל והגרושה תצלח במשימה זו ייתכן ובית המשפט ייעתר להגדלה.

        על מנת לקבל תמונת מצב קונקרטית מוטב שתפנה לעו"ד לפגישת ייעוץ אישית.

        בברכה,

        אמיר זבולון, עורך דין
        מנהל פורום דיני משפחה

        • הגדלת מזונות
          דב | 03/08/2015 10:31

          אמיר שלום וברכה
          לא ביקשתי הפחתת מזונות
          אלא שאלתי מה הסיכוי להגדיל ?

          • הגדלת מזונות
            דב?‎ | 03/08/2015 10:57

            בנוסף לפני שהתגרשנו היה לי עסק ושנה לאחר הגירושים העסק נסגר עם חובות כעת אני עובד כשכיר ומחזיר את החובות לאט לאט יש קבלות על הכל מה אתה רוצה לומר שלא מתחשבים בכלום ?

          • הגדלת מזונות
            דב?‎ | 03/08/2015 12:32

            בנוסף לפני שהתגרשנו היה לי עסק ושנה לאחר הגירושים העסק נסגר עם חובות כעת אני עובד כשכיר ומחזיר את החובות לאט לאט יש קבלות על הכל מה אתה רוצה לומר שלא מתחשבים בכלום ?

            • הגדלת מזונות - המשך
              עו"ד אמיר זבולון | 05/08/2015 10:29

              דב שלום,
              לעניין העובדה שנולד לך ילד נוסף והתקדמת בחיים, רציתי להעביר את הנקודה וההלכה הקובעת כי הבאת ילד נוסף אינה מהווה עילה להפחתת מזונות במקרה של תביעה להגדלה מצד הגרושה או בכלל.

              כיום, לאור העובדה שנתוני השתכרותך השתנו, יש לבחון את הכנסותיך והוצאותיך נכון להיום וביחס לתקופה בה ערכתם את הסכם הגירושין.

              מוטב שתפנה לעורך דין לייעוץ פרטני לשם בחינת עניינך.

              בברכה,

              עו"ד אמיר זבולון
              מנהל פורום דיני משפחה